Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet munkaadó ilyen...

Hogy lehet munkaadó ilyen szemét? Vigasztaljatok meg.

Figyelt kérdés

2 pici gyerekem van, 2 meg 1 évesek. A férjem munkahelyéről este 10-kor ér haza. Már teljesen kivoltam, kértem, hogy keressen másik munkahelyet. Na, most talált egyet. Az interjún elmondta, hogy van jelenleg munkahelye, de váltani szeretne. Elmondta azt is, hogy azért, mert a munka a családi élete rovására megy, 2 pici gyerek, az asszony GYED-en. Hát, jóval kevesebbet kap majd, elég sokat dilemmáztunk rajta, de végülis azt mondtam, hogy legyen, majd valahogy összehúzzuk magunkat, de én nem bírom a két gyereket egyedül. Felmondott. Ma ment aláírni az új munkaszerződést, hát fél év határozott idő. Ezt persze az állásinterjún elfelejtették megemlíteni. És emiatt feladta a biztos, határozatlan idejű munkahelyét. A leendő főnöke tudta, hogy 2 gyereket kell eltartania, én meg otthon vagyok. Hogy tehettek velünk ilyet? Teljesen magam alatt vagyok, tele vagyok önváddal. Én akartam, hogy váltson, ahelyett, hogy örültem volna, hogy egyáltalán van munkahelye.

Azt hogy a jelenlegi munkahelyére visszakönyörgi magát elvetettük, a férjem nem akar megalázkodni. Valószínűleg előbb-utóbb innen is kitennék, mivel már tudják, hogy el akart menni.

2010. okt. 28. 19:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Sehol nem fogják egyből határozatlanra felvenni,ezt meg kellene értenetek.Ha azt mondták,hogy utána véglegesítik,akkor biztos így lesz.Egyébként én személy szerint vigasztaltalak az egyik hozzászólásomban,ugyanakkor leírtam a véleményem,amit itt is az első mondatban.Sajnálom,hogy ez neked nem volt "kedves" hozzászólás.
2010. okt. 29. 10:05
 22/23 anonim ***** válasza:

Megértettük. Ha valakit határozatlanra akarnak felvenni, akkor a szerződése úgy szól, hogy 3 hónap próbaidő, majd automatikusan határozatlanná válik a 3 hónap leteltével, ha egyik fél se mondja fel a szerződést ezalatt.

NEM úgy szól, hogy 6 hónap fix és kész...

Aki 3 hónap alatt nem ismeri ki a dolgozóját, az menjen a ..., az hazudik. 3 hónap alatt mindent megmondok (munkaügyben) a beosztottamról és el tudom dönteni, hogy kell-e a továbbiakban.

Ismétlem, ilyen esetben NEM határozott idejű szerződést kell kötni, a pasinak egyszerűen hazudtak, hiszen többször rákérdezett a szerződésre. Én feljelenteném, hiszen szóban mást igért. Mondjuk én nem irtam volna alá, csak azt, amiben megállapodtunk. És aláirom ma pl. dec. 01-es kezdéssel és UTÁNA mondok fel a régi helyemen. No, ez már persze tök mindegy, elcseszte, duplán is...

2010. okt. 29. 10:34
 23/23 A kérdező kommentje:

Én is mondtam neki, hogy nem kellett volna aláírni. De ott akkor úgy gondolta, hogy jobb fél év, mint rögtön az utcára menni. Sajnos sehol nem teszik eléd azonnal a munkaszerződést. Én is voltam már így, de sajna előbb kérték az előző munkahelyről a papírokat, és utána csinálták meg a munkaszerződést. Pedig az nagy multinál volt. Meg csak húzkodták a szájukat, hogy miért nem bízom bennük. Egyébként azon én is gondolkodtam, hogy fel kéne jelenteni őket. De nincs bizonyíték. Azt simán letagadhatják, hogy szóban az interjún mi hangzott el.

Én ahol eddig dolgoztam, 3 hónap próbaidő aztán határozatlan. Ha határozottat ígértek, nem fogadtam el. Annak oka van, pl. időszakos munka, vagy valakinek a helyére vesznek fel, aki vissza akar jönni később. Őt egy nő helyére veszik fel, gondolkodom rajta, hogy fél év nagyjából a szülési szabi. Remélem fél év után nem dönt úgy a csaj, hogy visszajön, mégha most azt is ígéri.

2010. okt. 29. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!