Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet munkaadó ilyen...

Hogy lehet munkaadó ilyen szemét? Vigasztaljatok meg.

Figyelt kérdés

2 pici gyerekem van, 2 meg 1 évesek. A férjem munkahelyéről este 10-kor ér haza. Már teljesen kivoltam, kértem, hogy keressen másik munkahelyet. Na, most talált egyet. Az interjún elmondta, hogy van jelenleg munkahelye, de váltani szeretne. Elmondta azt is, hogy azért, mert a munka a családi élete rovására megy, 2 pici gyerek, az asszony GYED-en. Hát, jóval kevesebbet kap majd, elég sokat dilemmáztunk rajta, de végülis azt mondtam, hogy legyen, majd valahogy összehúzzuk magunkat, de én nem bírom a két gyereket egyedül. Felmondott. Ma ment aláírni az új munkaszerződést, hát fél év határozott idő. Ezt persze az állásinterjún elfelejtették megemlíteni. És emiatt feladta a biztos, határozatlan idejű munkahelyét. A leendő főnöke tudta, hogy 2 gyereket kell eltartania, én meg otthon vagyok. Hogy tehettek velünk ilyet? Teljesen magam alatt vagyok, tele vagyok önváddal. Én akartam, hogy váltson, ahelyett, hogy örültem volna, hogy egyáltalán van munkahelye.

Azt hogy a jelenlegi munkahelyére visszakönyörgi magát elvetettük, a férjem nem akar megalázkodni. Valószínűleg előbb-utóbb innen is kitennék, mivel már tudják, hogy el akart menni.

2010. okt. 28. 19:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Esetleg valaki a kérdésre is válaszolna? A 2. és a 4. válasz kedves volt, nekik köszönöm szépen.
2010. okt. 28. 22:07
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
Én megértelek, én még 1 gyerekkel is nehezen bírnám ha este 10-kor érne haza a férjem. Szerintem ne hibáztasd magad. Ez a határozott idő lehet csak egy védelem a munkahelynek, hogy ha nem jön be az alkalmazott ki lehessen tenni, de ha a férjed odateszi magát, és meg lesznek vele elégedve, akkor remélhetőleg határozatlanra változtatják. Én szorítok! Minden jót nektek!
2010. okt. 28. 22:09
 13/23 anonim ***** válasza:
A munkaadót nem érdekli semmi,csak a pénz,az,hogy a maga malmára hajtsa a vizet,az ilyenek nem néznek sem Istent,sem embert.Valószínűleg jól bepalizta a férjedet,hisz tudja,h sokat nem tudtok tenni az ügyben,nem maradt választási lehetőségetek.Nem vehetnek fel senkit sem törvényesen határozatlan munkaidőre dolgozni,hiszen ha valakiről kiderül h pocsék munkaerő,akkor ha kirúgják,végkielégítést kell fizetniük.Ez pedig nem lenne igazságos,nem lehet kockáztatni,kell h legyen valamiféle menekülési útvonal.Talán csak formaság az egész,megbíznak a férjedben,mégis kénytelenek így eljárni(ha jóhiszeműen gondolkodunk),ne gondold h fél év után kirúgják őt.Tudod,valamit valamiért.Ez a fél év most nektek rizikós lesz,de talán megéri,hisz hosszú távon jobb lesz nektek.Szerintem ha "ugráltok",még rosszabbat tesztek,a magunk fajta 80 ezres fizetésből élő nincs abban a helyzetben,hogy ezt megtehesse..:(
2010. okt. 28. 22:24
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

Senki sem akart megántani. Feltettél egy kérdést és nem mindenki ugy gondolja ahogy Te. Akkor leközelebb ird ki hogy csak pozitív válaszokat szeretnél.

Szerintem az hogy Nekünk esel semmi mást nem jelent mint azt hogy haragszol magarda (és szerintem jogosan). Nem mellesleg csak mondom ha egy munkahelyen eleve ugy mész oda hogy az előzőtől azért jöttem el mert a család meg a gyerekek meg az asszony pont hogy ugyanugy keresztül néznek rajta és baromira nem fogja érdekelni a munkaadót ki mennyit van a családjával.

Bocs. Ez az igazság.

Többet nem irok én leírtam a véleményem sajnálom ha nem egyezik a tiéddel. Minden jót Nektek.

2010. okt. 28. 22:25
 15/23 A kérdező kommentje:
Azt mondta neki a főnök, hogy csak formaság. Csak akkor nem értem, hogy minek ez. Már volt egy pár munkahelyünk mindkettőnknek, de ilyet még nem láttam. A próbaidő az más, persze, de a határozott idő az azt jelenti, hogy simán kitehetik az utcára a végén. Szerintem ez arról szól, hogyha nem lesz elég bevételük ne kelljen magyarázkodni senkinek, hanem simán kirúgják és kész. Hát, ez nekem nem nagyon tetszik.
2010. okt. 28. 22:26
 16/23 A kérdező kommentje:
Hát szerintem nem az a normális, hogy elmegy reggel és este 10-kor jön haza. Ha valakinek ez nem tetszik, az nem azt jelenti, hogy lusta, és kerüli a munkát. A férjem őszintén megmondta az interjún, hogy ezért akar váltani. Ha ez nem tetszett volna a főnöknek, nyilván nem őt választja. Azt mondta neki, hogy maximálisan megérti, mert neki is van családja. Na, bumm, igen, itt már 4-kor lejár a munkaidő. Fél év múlva meg végleg, akkor aztán lehet eleget a családdal. Egyébként meg a vigasztalj meg kifejezés nekem pozitív dolgot jelent, nem lefikázást.
2010. okt. 28. 22:29
 17/23 anonim ***** válasza:
Sajnos számíthattál rá,itt folyton csak a fikázás megy.Én az ilyen magán-jellegű dolgokat el sem mondom,minek?Biztosan vannak barátnőid,családtagjaid,inkább hozzájuk fordulj bizalommal,mert az itteniek közül sajnos sokan nem érdemlik meg:-S
2010. okt. 28. 22:41
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos, a mai világ ilyen:(

A férjem februárban került új helyre. Hosszú távra vették fel, 3 hónapos próbaidővel, de fél éves szerződést kapott. A fél év után véglegesítették. Ezt az elhelyezkedésekor nem mondták, csak azt hogy hosszú táv. Valamit magyaráztak neki, hogy először azért fél év, mert így a munkáltató jobban jár. Nem tudom már a pontos magyarázatot.

Szóval, még nálatok is lehet véglegesítés!

Én voltam olyan munkáltatónál is, aki 3 hónap próbaidő után havonta hosszabbította a szerződésemet. Tehát, mindig 1 hós szerződéseket írtam alá. Amikor berágtam, megkérdeztem, hogy mi lesz ennek a vége. Azt mondták, hogy 2 évnyi eltöltött idő után véglegesítenek. Nem vártam meg, mert babát szerettünk volna. Elmentem máshova, 3 hónap próbaidő után véglegesítve lettem. De ez állami cég.

2010. okt. 28. 23:11
 19/23 A kérdező kommentje:

21:29: határozott: egy bizonyos ideig maradhat, határozatlan: elvileg akármeddig

Egy gyerekkel én sem ugrálnék, de kettővel...

Hát, elég gáz, pláne, hogy a kisfiam vagy 8 órát alszik összesen egy nap, nap közben felet. Estére már kivagyok.

Valami oka biztos van ennek a határozott időnek, pl. hogy ne menjen el fél év betegállományba, vagy valami ilyesmi? Szülni ő nem akar.

A titkárnő állította, hogy mindenkivel így csinálták. Na, már egy kicsit megnyugodtam, a férjem hazatért végre, és megbeszéltük, hogy elkezd másik munkát keresni. Fél év alatt csak talál. Így már értem, hogy ez a cég miért hirdet mindig munkafelvételt. Szerintem nem sokan várják ölbe tett kézzel, hogy mi lesz ha lejár a szerződés.

2010. okt. 28. 23:34
 20/23 anonim ***** válasza:
Bennem csak 1 kérdés maradt: miért irta alá? Ha neki azt mondták, hogy határozatlan, akkor miért irta alá a szerződést, ami 6 hónapra szól? Miért nem mondta, hogy itt tévedés van, nekem határozatlant mondtak?
2010. okt. 29. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!