Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónaposan éjjelente még...

7 hónaposan éjjelente még kétszer hami?

Figyelt kérdés
A kisfiam 7 hónapos, és még mindig kétszer kel fel éjjelente enni, 1-2 között és 4-5 között, 5-6 között pedig végleg ébred. Mit csináljak, hogy végigaludja az éjszakát, vagy legalább csak egyszer keljen? A teáztatás nem jött be, neki hami kell. Már nagyon ki vagyok merülve, nehezen alszom vissza a kb. 2o perces etetések után, plusz még egyszer tisztába tevés, álomba ringatás-
2009. jan. 5. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem éhes, csak a megszokás miatt kel fel. Próbáld meg este jól megetetni. Ha meg felébred éjjel, ne te menj be hozzá, hanem az apja próbálja meg visszaaltatni. Nála nincs cici. Előbb-utóbb rájön, hogy akkor nem érdemes felkelni. Nappal mennyit alszik? Talán azt is csökkenteni kéne.

És ha éjjel felkel, nem kell tisztába tenni, csak ha bekakilt. Attól tutira nagyon felébred. Az enyém most 8 hónapos, de reggel tiszta száraz a pelus. Éjjel már alig pisil.

2009. jan. 5. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Kislányom lassan 11 hós, de még mindig 2x kel éjjel. 1-2 között és 5-6 között. Szinte fel sem ébred, csak kómában megeszi a tápszert és vissza a kiságyába.

Én éjszaka nem cserélek pelust, inkább kicsit vastagabbat és nagyobbat kap mint nappalra. Szerencsére én azonnal vissza tudok aludni és a babám is reggel 8-ig alszik a hajnali kaja után. Próbáltam már én is mindenféle "jó éjszakát" tápszereket, de egyik sem vált be, szinte még gyakrabban volt éhes tőlük. Mikor már kezdek nagyon fáradni, nem foglalkozom a háztartással (a mosogatás megvár), hanem lefekszem én is a picivel, akár délután is egy-két órácskára.

2009. jan. 5. 17:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi 8.5 hósan szintén 2x eszünk éjszaka. Amikor uzsira is evett már valamit pár napig 1x kelt, de aztán visszatért a 2x-i evésre. Volt, hogy azt gondoltam nem elég a tejcsi és adtam neki tápszert. semmi nem változott. arra jöttem csak rá, hogy ilyenkor keveset eszik de eszik, nincs mese. Szerencsére ilyenkor nekem is visszaalszik. Peluscsere nálunk sincs, kibírja reggelig.

Én ha álmosnak érzem magam, alszok a gyerekkel "sokáig", a háztartás ráér.

2009. jan. 5. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam 9 hónapos, sajna o is kel még éjjel, pedig 8kor már fozeléket kap vacsira vagy tejpépet (mindegy, egyikkel sem bírja sokáig), 10kor elalvásra tejet, 2korul és 6korul szintén... Probáltam teáztatni, de akkor félóránként ébred, szoval marad a tápszer. Eszreveszem, mikor ébredezik, félálomban megetetem és alszik tovább, ez jó esetben 10 perc. Pelust tényleg csak akkor cserélunk, ha valamiért nagyon felébredt vagy felsírta magát.
2009. jan. 5. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Kisfiam 6 hónapos múlt és sajnos Ő is 2-szer eszik éjszaka. Itt olvastam, hogy ez csak megszokás. Egyik éjszaka nem adtam neki enni, próbáltam nyugtatgatni, de nem használt. Szegény 1,5 órán keresztül panaszkodott, majd megetettem és aludt tovább. Sajnos még éhesek, ha enni kér a tea, meg apa nem segíthet. Én várok még. Próbálj meg nappal aludni amikor a pici is alszik, nekem bevált. Kitartás!
2009. jan. 6. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!