Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4,5 hónapos babám nem hízott...

4,5 hónapos babám nem hízott ezért az orvos javasolta a hozzátáplálás megkezdését. Kevés lehet az anyatejem mellé?

Figyelt kérdés
Délelőtt kap almát ami nagyon ízlik neki. De délutánra-estére úgy érzem kevés neki a tejem. A tápszerre azt mondta ne adjam. Kaptam egy szórólapot a Nestlé Sinlac-ról. Adhatom neki lefekvés előtt, hogy könnyebben elaludjon? Köszönöm a segítséget

#Nestlé sinlac
ápr. 28. 17:43
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Úgy látom, hogy kár volt segítséget kérnem. Nem szeretném abbahagyni a szoptatást csak a szívem szakad meg este mikor másfél órán át sír és úgy alszik el. Gondoltam ezzel segíthetek neki. Sajnálom, hogy nem leszek az a tipikus ősanya ki 5 éves koráig szoptatja és hurciban viszi majd érettségizni.
ápr. 28. 18:39
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

A gondolkodással segítenél.

Ha nincs elég anyatej, akkor tápszer kell, nem pár kanál alma idejekorán, hogy jól elcsessze a gyomrat.

ápr. 28. 18:43
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

A két fiam tiszta anyatejes volt 6 hónapos koráig, nőttek, mintha pumpáltam volna őket. A lányom már az elejétől kevésbé volt "beles", nem kérte olyan gyakran, amikor bedurrant a mellem és rá akartam tenni, akkor szemmel láthatóan nem volt még éhes, sem gyakoriságra, sem mennyiségre nem fogadott el annyit, amennyi lett volna (normál 3300 g-mal, született, a fiúkhoz képest törékenynek tűnt). 5 hónapos kora körül ugyanez volt, mint nálatok, nem gyarapodott. Hozzá kellett táplálnom, méghozzá kalóriadúsat, olajjal, rizspéppel megtolva a főzeléket/gyümölcsöt.

Ezek alapján megnézném, hogy összesen mit eszik a babád egy nap. Az anyatejnél kevésbé kalóriadús az alma, tehát megtolnám banánnal, rizspép porral. A zöldséget kis krumplival, zsiradékkal, később hússal adnám. Ha a szoptatás fenntartása is a cél a plusz kalóriabevitel mellett, akkor kínáld meg a melledből minden étkezésnél és közte is, ha nincs elég pisis pelenka, akkor vízzel is az étkezések után.

Én kicsit kudarcnak éltem meg, hogy ott az a sok tejem és nem eszik belőle annyit, hogy fejlődjön... de ha nem, hát nem. Akkor kalóriadús kaja kell, amivel kis mennyiség is eltelíti. A Sinlacban mi van? Lehet jó lenne a gyümölcspépbe, sűríteni, megtolni kalóriával.

Alapjában véve beszélj a védőnővel. Az, hogy nem szabad hozzátáplálni, nem igaz. Apránként csináld, egyszerre egyfélét bevezetve, figyelve a székletét, pisi mennyiségét, a melledből sokszor kínálgatva.

Sok sikert!

ápr. 28. 18:46
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen kicsi babát még nem tudsz érdemben hozzátáplálni. Ha nem elég az anyatej, akkor a tápszer a megoldás. Az orvosotok fura, de nagyon. Amúgy mennyi az a nem megfelelő gyarapodás? Hogy alakul a hossza és súlya a születése óta?
ápr. 28. 19:00
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam tápszeres, de nekünk is azt mondta az orvos kezdjük el 4 hónaposan. Én nem kezdtem el a hozzátáplálást, mert láttam a fiamon nem érett meg rá. Unokahúgom nyúlt 5 hónaposan a kaja után kinézte a tesómék szájából a kaját és még sorolhatnám. A fiam nem, így én tápszert adtam továbbra is. 6 hónaposan próbáltam kóstoltatni nem kellett neki. Nem eröltettem. 6,5 hónaposan kezdett el enni. 4 hónaposa még nem érett az emésztőrendszerük. Tudom általában sokan szidják a védőnőket, de a miénk nagyon profi és nem mond butaságokat. Ő is azt mondta, hogy tudja sokan elkezdik 4 hónapnál, de ő mindig azt tanácsolja, hogy ne kapkodjanak. Értem, hogy jót akarsz, de este kevés mindig a tej. Azt nézd van-e elég kakis, pisis pelus. A sírás mástól is lehet nem csak attól, hogy éhes. Túlpörög, fogzás, front stb ezer ok miatt sírhat.

A sinlac pépet nekünk is ajánlották. A kukában végezte, mert a fiam kiköpte akárhányszor kínáltuk.

ápr. 28. 19:18
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyertelmuen tapszert adnek neki inkabb. Most abba ne menjunk bele, hogy valoban keves lenne a tejed vagy mi lehet a baj, ebben egy szoptatasi tanacsadot tudna neked segiteni, keress fel egyet.

De ha a 4 hos gyerekem ehes, akkor tapszert adnek, nem pepet.

ápr. 28. 19:52
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
Adj neki estére pótlásként egy kis tápszert, ennyi, nem kell ezt túlgondolni. A védőnők meg gyerekorvosok mondják a legtöbb marhaságot.
ápr. 28. 20:00
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

Én is 4 hósan kezdtem hozzá táplálni, akkor le is állt a hízása, de tápszert adtam neki minden alvás előtt, te mért kínzod, nem fog mennyiséget enni még 2-3 hónapig.

Kajaután megszoptattam és +tápszerrel kíbáltam.

ápr. 28. 20:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges az alma. Az a pár kanál nem segít, csak emésztetlenül átmegy rajta. Ha gond van a szoptatással, ott a szoptatási tanácsadó. Neki ez a szakterülete, tud segíteni. Az orvosotok elavult nézeteket vall. A legfrissebb szakmai irányelv (2019-es)sem javasolja a korai hozzátáplálást, anyatejes és tápszeres esetében is 6 hó az ajánlott.
ápr. 29. 06:11
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

Csak jozan paraszti esz kellene, nem mas. Szerinted az alma mennyire hizlalo ? Plane par gramm ?

Ha valakinek nincs eleg teje, tapszert ad, ezt meg az ovodas is tudja.

A Sinlac amugy tapszer, csak szolok.

Sikerult elcseszni mar most a gyomrat egy eletre, gratula.

ápr. 29. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!