Hány hónapos kortól, milyen könyvek érdekelték a gyermekedet?
Maga a konyv, mint jatek, az erdekelte, kinyitotta, becsukta, nezegette, dobalta, 4 hos koratol.
Konkretan az, hogy meseljek is neki konyvbol, ne csak fejbol, az most kezdte el erdekelni, 1 eves mult.
De max 1-2 perces meseket ul vegig persze, kozben lapozgatja a konyvet. Ezt is csak napkozben csinaljuk, mert nagyon erdeklodo, igy este altatasnal nem aludna el mesere most meg.
Pipp es polli tortenetek es a roka zoknija, ezek a nagy kedvencek most.
Illetve ezen kivul szereti meg az allatos konyveket, ahol ramutat valamire, en meg kimondom, hogy milyen allat, mit csinal, stb.
Két éves és pár napja hozza a könyveket, hogy anya olvass nekem.
Előtte csak tépte, meg csak nem is nezegette.
A legjobban a karácsonyos könyvek érdeklik, úgy vettem észre.
Még csak mászni tudott, mikor már hordta az ölembe a könyveket, hogy olvassak. Akkor még keménylapos leporellók voltak mondókákkal, versekkel.
15 hónaposan már Vidám mesék, Julia Donaldson, Boribon. 1,5 évesen kezdtük a Barátnőm Bori sorozatot.
Úgy 2,5 évesen kezdte kérni, végigülni a rövid meséket. Már lapozgatta korábban is a képes könyveket. Neki azok a könyvek jöttek be amiben húzgálni, tekergetni lehetett az ablakokat.
Illetve a zenélős könyvek mint pl. Pepe és a zenekar.
Utána jöttek Bori, Boribon, Bogyó és Babóca könyvek. Próbálkoztam APG-vel, de az nem igazán érdekelte. Ovikezdésre is nagyon jó könyveket találtam amik jobban szemléltették, hogy mi vár rá.
(mi aktív könyvtárba járók vagyunk)
3-4 hónaposan a Geometriai formák, kontraszt könyvek.
1-1,5 éves kora között a kukucs könyvek mentek.
1,5 évesen kezdett meséket hallgatni: Boribon és Annipanni, Mikor a kisállatok elfáradnak, Mikor a kisgyerekek elfáradnak, ezen kívül a böngészókönyveket nagyon szerette 1 éves korától
2 évesen már hosszabb könyveket végighallgatot: Boribon összes, Maszat könyvek, Pitypang és Lili
2,5 évesen: már Vadadi Adrienn könyveit hallgatta és Borit, Bogyó Babócát
Most 4 évesen a fentiek mellett Alma Magdi, Brumi, Mesél az erdő, Zorka mesék, Kisvakond, Micimackó a kedvenc.
Ő falja a könyveket - minimálisat mesézhet youtube-ról, ellenben - rengetegt járunk könyvtárba. Ha bemegyünk egy könyvesboltba, min 2-3 könyvet ki kell olvasnunk neki.
Az elsőm már 10 hónaposan végighallgatott egy 5 perces mesét akár. A kezdetektől könyvmániás. Mindig 1 evvel feljebb kell lőni az eletkori ajanlással, ha neki keresek könyvet.
A masodikam 2 éves koráig le se sz.rta a könyveket és most ke egy nagy könyvmoly. Őt a barkácsolás, kreatívkodás erdekli.
Mindkettő fiú, 2 és fél év korkülönbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!