71 cm 1 évesen?
Az aggódástól megnő?
Vagy kicsi lesz, vagy később indul be.
Az átlagba belefér, törpenövéstől messze van.
70,5 cm 7700gr volt a lányom 1 évesen. És igen minden értéke az alsó határnál viszont ha egybenézik akkor még teljesen arányos.
Nem kell ezen aggódni. Ha nálatok valaki kicsi akkor már a genetika is ott van.
A "piros" percentilis nem jelent rosszat, csak egy szín. Lehetne kék, sárga, hupilila is.
Csak azt jelzi, hogy a lakosság hány százaléka tartozik oda.
Az én lányom is alacsony, 2,5 éves, és 80-86-os méretet hord. Másfél évig hordott 74-es méretet. Barátnőm fia 3 hónappal idősebb, ő 4 hónaposan hordott 74-est, ma már másfél fejjel magasabb az enyémnél. A bölcsis csoportban is ő a legkisebb, pedig nem ő a legfiatalabb.
Nem aggódok ezen, az apja is, és én is kicsik voltunk kisgyerekként. Mindketten kamasz korban nőttünk sokat, és a tornasor végéről az elejére kerültünk. A férjemet konkrétan azért akarták visszatartani az oviban, mert olyan pici volt, hogy eldőlt a táskával.
Lányom (50cm és 3240g-al született), 1évesen 68cm és 8kg volt.
Most 2,5 éves, 81-2cm és most érte el a 10kg-t.
Teljesen tökéletes így is. (a dokik szerint is)
Köszi a megnyugtató válaszokat!
A genetika biztosan közrejátszik, apuka 170 cm, én 160. A tornasor végén voltunk mindketten mindig.
Remélem tényleg nincs semmi gond vele, azt én sem gondolnám, hogy törpenövésű lenne 😁
A gyerekorvos soha nem mondott rá egy rossz szót sem, mondjuk ez is megnyugtató valamelyest.
Egyébként formás, arányos baba. Vagy bár nem is annyira baba😊
Kisfiam 5,5 hónapos, s 71 cm.
Mi mindketten a férjemmel alacsonyak vagyunk, szóval nem is értjük, hogy a fiúnk, hogy ilyen hosszú baba. Mindenki szerint magas lesz. Hát majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!