Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan ne kapjon a kocsiban a...

Hogyan ne kapjon a kocsiban a gyerek nyáron hőgutát?

Figyelt kérdés

Most 6 hetes, de már 2x volt 1-1,5 órás autóútja. Bàr nincs kinn kánikula, de az autó mégis brutálisan felmelegszik.

Tegnap a garázsban beültünk a hideg autóba. Klímát ilyen picivel nem merem használni. Az anyós ülésre tettem őt, lábra 20 fokra állítottam a levegőt. Kb 8 perc után levetkőztettem bodyra (előtte egy felső volt rajta). Az ablakomat résnyire leengedtem, piros lámpáknál tövig lehúztam, a kis hordozóján van napellenző és egy textil pelussal is árnyékoltam oldalról. Mire 1 óra múlva megérkeztünk szegény tiszta víz volt és piros volt az arca.

Ti hogyan oldjátok meg ilyen picivel melegben az autós utat?

A nagyobb gyerekemnek régen vizes textil pelussal árnyékoltam az ablakot, úgy egy fokkal jobb volt, de a kicsi elől van ha ketten utazunk, ott nem bírom ezt megtenni.

2024. ápr. 16. 06:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használd a klímát, csak ne telibe fújja a gyereket meg ne legyen 10 fokkal kevesebb, mint kint, semmi baja nem lesz, rosszabb ha túlhevül. Bár amilyen most az időjárás, egy darabig nem lesz rá szükség.
2024. ápr. 16. 06:42
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
A hátsó ülésen, menetiránynak háttal utazzon és kapcsold be a klímát. 8 napos korától 2 naponta utaztattuk a lányomat, semmi baja nem volt tőle.
2024. ápr. 16. 06:49
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használhatod a klímát, csak ésszel kell. Nem lábra 20 fokon, hanem felfelé irányítva (mert a meleg ugye felfelé száll, szóval azt kell hűteni) 23-24 fokon.
2024. ápr. 16. 07:06
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Klímával!Csak nem kell nagyon hidegre állítani.Nagyon vigyázni kell,mert az ilyen piciknek nagyon árt a meleg és a nap!
2024. ápr. 16. 07:34
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ennyi ruha nyári melegben tök felesleges rá, és de, járasd csak a klímát egy normális fokozaton. Felhúzott ablakkal odafő, lehúzottal meg inkább zavarhatja a menetszél, mint a klíma.

1 szál body, napozó nyáron.

2024. ápr. 16. 07:52
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Ha annyi eszed van, hogy az autóban VAN klíma, mégsem használod, akkor elég nagy baj van veled.

Állítsd 22-24 fokra és ne maximumon járasd.

2024. ápr. 16. 07:53
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A lehúzott ablaktól elöbb lesz baja, mint a klímától, másrészt ha ha a meleg bejött az ablökon keresztül, akkor semmiféle árnyékoló nem segít.

Használd a klímát, mielött a gyereket högutát kap és komoly baja lesz

2024. ápr. 16. 07:55
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Használtuk a klímát. Hátul utazott, menetiránynak háttal (tükör volt felrakva, hogy rálássak), klíma fix 22 fokon. Én abban pont jól éreztem magam, a gyerekeim baba koruk óta az apjuk vérmérsékletével vannak megáldva, szóval még így is mindig beizzadtak az ülésbe.

Ha nem telibe az arcába fúj a klíma és nem 17 fokra van állítva, semmi baja nem lesz tőle. Inkább, mint a meleg, meg a huzat.

2024. ápr. 16. 08:39
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét gyerekem nyáron született, használtuk a klímát, soha nem lett tőle semmi bajuk.

Ahogy írták már felettem is, ne telibe a gyerekre fújjon és ne legyen jéghideg, de amúgy nyugodtan.

2024. ápr. 16. 09:06
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Még annak idején a nyár végi kislányomnál hallottam sokaktól, hogy piciknél nem szabad, mert sok baktérium megtelepedhet a klimában és tüdőgyulladást okozhat + a kolléganőmnek a klíma "kicsinálta" a szervezét, legalábbis szerinte.

23 fokban indultunk el itthonról, és kb 20 fokos autóba ültettem. 1 szál bodyban szerintem mas se vitte volna ki a kocsiig, amikor melegedett a kocsi, akkor meg már felülről abban volt.

2024. ápr. 16. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!