Pelenkatortától miért irtózik sok anyuka?
Napokban volt egy kérdés az ajándékba szánt pelenka tortáról, és számomra megdöbbentő volt a sok kiakadás, hogy összefogdossák, meg hogy azt biztos nem adnák a gyerekre. Egyszerűen nem értem, miért baj, ha megfogják.
Eleve miért kell azt feltételezni, hogy valaki koszos kézzel nyúl hozzá, amikor ajándékba szánja? Meg úgy egyébként is, eleve a pelus külsejét fogja meg, míg a babával a belseje érintkezik. Akkor hol a probléma?
Az is furcsa, hogy "gyűrött" lesz a pelenka, meg a levegőn állt... Attól mi baja lenne? attól még ugyanúgy felhasználható, nem? Nem élelmiszer, hogy megromoljon.
Összességében kérdem, mi a konkrét probléma a pelenkatortával? Miért félnek sokan felhasználni mert valaki hozzáért már? Mi baja lehetne tőle a babának úgy mégis?
Én írtam az eredeti kérdéshez, hogy mi kaptunk, elhasználtuk, de számomra ez olyan semmilyen/semleges ajándék. Ugyanúgy örültem volna annak is, ha csomagban kapjuk a pelust, nem torta formában, kár időt ölni bele.
Nekem kicsit olyan megúszós feeling, amikor valakinek nincs jobb ötlete, hát legyen pelenkatorta.
Én írtam oda és mert le mertem írni, hogy van akinek tetszik van akinek nem még én lettem lepontozva. :D
Az összetaperolásra is írtam, és szerintem ilyen párhuzam amit írtak páran sok. Ezt az ember általában maga csinálja meg. Legalábbis amit én kaptam és amiket én csináltam (10-12 db) így készültek. Minőségi pelenka, ruhák, baba kiegészítők stb. Az ember kezet mos előtte, csak a szükséges mértékben fogja meg a pelenkát, míg feltekeri stb. Az elsőnél fél napom ráment 4 emeletes volt és rengeteg egyéb cucc volt benne. Utána gyakorlottabb lettem, de nekem nem volt 5 perc megcsinálni, hogy igényes legyen. Egyik ismerős nagyon régóta csinálja. Ő eleve kesztyűbe csinálja.
De nem is az a lényege az egésznek, hogy tetszik vagy sem valakinek. Én jobban örültem neki, mint aki csak vett egy csomag pelenkát. Mindenki másnak örül.
A lényeg az akinek adnánk. Mondok egy példát. Ica és Gizi barátnők ezer éve. Egyszer szóba kerül a kismama ajándékok. Ica mondja oltári gáz a pelenkatorta na de az ajándékutalvány hú de jó ötlet. Gizi mondja, hogy személytelen az ajándékutalvány egy igényes pelenketorta szebb. Ica terhes lesz Gizi emlékszik szavaira utalványt vesz, plusz visz neki szülés után kaját. Eltelik pár év. Gizi terhes lesz Ica utalványt visz, mert ő gáznak tartja a tortát pedig tudja Gizi szereti. Erre próbáltam rávilagítani a másik kérdésnél is. Nem az számit te szereted-e vagy sem. Akit ajándékozol szereti vagy szeretné? Ha igen adhatsz neki azt, ha nem szereti ne adj azt.
Akiknek én adtam mind akartak tudtam azért kaptak. Aki nem akart mást kapott.
Nem vagyunk egyformák. Én például azt sokkal jobban utáltam, ha valaki ruhát hozott, de nem kérdezte meg előtte a méretet. 62-es ruhát egy halommal kaptunk. Már 68-at hordott a fiam. Vagy mikor rózsaszín pulcsit, rugit stb hoztak egy fíúnak. Adok rá színes ruhát, de azért rózsaszínt nem fogok.
Szerintem alap, ha az ember ajándékoz figyeljen arra az ajándékozott mit szeretne.
Képzeld el, hogy valaki nem egyesével csomagolt intimbetétből készítene tortát. Vagy tisztaságiból. Magad alá raknád? Akkor se ha tiszta kézzel csinálná.
Meg eleve mi cuki lenne egy vért/válasékot felszívására való cuccból készített tortában?
Akkor miért cuki egy olyan termékből, ami a széklet, vizelet felfogására van?
16, mert nem az volt a kérdés, hogy kinek tetszik a torta, hanem hogy akinek nem, annak miért nem.
Nem a kérdésre válaszolsz, az haszontalan.
Én két pelenka tortát kaptam, az egyik kisebb, talán 40 db körüli csomagból volt, lazán voltak összetekrve, csak lehúztam a cérnát róla és tudtam is használni. Még szülés előtt kaptam, celofánba volt csomagolva, úgyhogy azon az emberen kívül, aki csomagolt senki/semmi nem ért hozzá. Ez a torta tetszett, nagyon szerettem.
Aztán szülés után kaptam egy másikat, aminek nem is torta formája volt, hanem mást formázott (direkt nem írom le, szegények sokat dolgoztak vele ne is érjenek magukra). Cipősdobozokra voltak a pelenkák kötözve, olyan szorosan hogy vagy egy órát eltöltöttem azzal, hogy szétszedjem és egyenként levagdossam a cérnát minden pelenkáról, ráadásul valami 68 db-os csomagból volt. Nem volt semmi celofán, úgy hozták autóval ahogy volt. Elhasználtam, mert a külső része úgy sem érintkezik a babával, meg ennyi baci kell, nem lehet burokban nevelni a gyereket, de erre én is azt mondtam kár volt bele az energia, csak engem is szivattak azzal, hogy szét kellett szedegetnem... Ha szülés előtt kapom még lehet hormon gőzös, jajj de cuki időszakban jobban örültem volna ennek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!