Valljuk be, szokatlan, de mégsem irritál annyira, mint a Brendonka, Mironka, Vinszentke és hasonlók.
Azt gondolnám, hogy valami őrült tudósok a szülei, akik legalább műveltek egy ilyen névadás mellé.
Nem adnám, de nem gondolnám, hogy hülyék a szülei. Borzasztó nevek léteznek, pont ma olvastam az adható nevek listáját, ez szerintem még a vállalható kategóriában van. Nekem egy ilyen nevű gyerekről is egy kis tudós jutna eszembe.
De nekem eleve több fura név is tetszik, pl. Alfréd, Frigyes, Lénárd, szóval lehet, hogy társadalmilag tényleg nem a legszerencsésebb névválasztás az Améliusz.
Amadeusz lehet jobb lenne,mert így tényleg az Améliusz picitolyan,mintha tényleg egyszerre akarna fiú is meg lánynév is lenni. Egyébként hangzásra nem rossz, de a "nemtelensége" picit nekem zavaró benne,bocsi.
Amadeusz,Lívió,Líviusz talán jobbak lehetnének pl akár. Becézve utóbbiak akár lehetnének Lió.
Amadeuszhoz nehezebb becenevet találni,így viszont picit hosszúnak tűnik nekem ahhoz, hogy a mindennapokban ne legyen becézve, szóval praktikus egy becenév. Próbálkozom: Mádé(?), Ama, Amó, Amók, Mada, Madó, Made, MauszXD-najó, ezt nem.:) ,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!