Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos babával bográcsozós...

6 hónapos babával bográcsozós program?

Figyelt kérdés

Meghívtak hétvégére bográcsozásra, de én elég korainak érzem. Nem vagyunk itthon ülősek, a héten is voltunk barátokkal fagyizni, de azt könnyű volt kora délután összehozni. Most viszont délután 5re hívtak át, tartana minimum 8ig, borulna az egész esti rutin (legkésőbb fél7kor van pancsi, etetés stb). A férjem szeretne menni, de szerintem ekkora babával még nem fér bele egy ilyen program, talán majd nyár vége fele inkább.

Ti mikor mentetek először ilyen programra?

ápr. 11. 16:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én elmennék. Mi néha borítottuk az esti rutint.

Havonta 1-2x fordul általában elő. Szerintem ennyi nem árt egy gyereknek sem. Természetesen fontos a rutin, de nem gondolom hogy 1-2 alkalom káros lenne. Nekünk angyal kislányunk van, vele simán lehetett volna ilyen kis partira menni.

Ha mentek érezzétek jól magatokat.:)

ápr. 11. 23:31
 22/28 anonim ***** válasza:
81%
Nem hétköznapra hívtak, hanem hétvégére. Másnap gondolom senkinek nem kell korán kelni. Jó uton haladsz afelé, hogy otthon ülős anyuka legyél a 4 fal között. 3 órás programra hívtak nem reggeltől estig tartóra. Nehogy már 3 órát ne bírj ki a férjed kedvéért.
ápr. 12. 06:41
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
Kicsit lazíts. Nem csak a ferjednek fog jót tenni hanem neked is hogy mész. Néha fel lehet borítani, a lényeg hogy alapvetően a mindennapokban legyen meg a rendszer.
ápr. 12. 08:42
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, nyáron a hőségben délután 5-6 körül indulunk el bárhova is.

6 hónapos gyerekekkel meg bármikor bárhova mentünk. Nem 2 hetes csecsemőről van szó

ápr. 12. 08:48
 25/28 anonim ***** válasza:
66%
Egyébként ha nincs kedved meg ellenérzésed van ezzel, szerintem ezen nem fognak megharagudni meg semmi. Meg fogják érteni és majd később mész. Esetleg a férjed elmehetne, ha ő viszont menne.
ápr. 12. 09:30
 26/28 anonim ***** válasza:
81%

A nagyobb lányom pont 6 hónapos volt, amikor covid lezárások miatt baráti társasággal úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy hosszú hétvégére bográcsozni valami hétvégi házba (mert akkor volt ez az "este 8-ra érj haza" jellegű szabály). Akkor aludt először idegen helyen, de különösebben nem zavarta a dolog :D Jól érezte magát ő is, mi is.

A kicsit meg amióta megszületett, visszük magunkkal mindenfelé. 11 naposan volt játszóházban először, mert a nővére már kezdett otthon megmakkanni, és azóta is visszük mindenfelé. Családdal-barátokkal sütögetésen először 7-8 hónapos kora környékén volt, mert novemberi, télen ugye viszonylag ritka az ilyen kültéri program, de előtte is mentünk vele is házibulikba meg mindenfelé.

Egy ilyen pici baba még ha álmos, akkor alszik. Ha egyébként a napi rutin rendben tartva szokott menni, akkor nem hinném, hogy annyira kibillenne egyetlen nap eltérés miatt.

ápr. 12. 09:49
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatból tudom, hogy ha van egy fixnek mondható, megszokott, régóta fennálló rutin, akkor a baba tök jól alkalmazkodik hozzá, ha az néha-néha borul.

Ettől függetlenül csak akkor menjetek el, ha te is szeretnél, annyit nem ér az egész, hogy végig idegeskedj, hogy jujmilesz, most nem fog tudni fél 7-kor fürdeni/enni/stb a gyerek. Akkor menjen csak a férjed.

Ezt meg minden rossz szándék nélkül írom: ne várd, hogy a rokonok/barátok majd hozzátok fognak igazodni azért, mert nektek gyereketek lett. Ez nem így működik, ő a ti "problémátok", nem 5-10-15 másik emberé.

ápr. 12. 09:54
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi 5 hónapokban vittük családi programra ami este 11ig tartott. Másnap reggel furdettuk meg, nem halt bele.
ápr. 13. 05:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!