Szerintetek mi értelme van gyereket vállalni?
Természetesen a kérdés nem hangulatkeltés,vagy provokálás. Nem szólok sem a gyerekvállalás mellett ,sem ellene , de szívesen meghallgatnék pro és kontra érveket.
Ez az élet rendje? Vagy a társadalmi nyomás miatt?
Én mindig is anya akartam lenni. Vágytam erre a fajta kapcsolatra, ami a szülő és a gyerek között van.
Azt nem tudhattam előre, hogy mennyire be is fog válni nekem az anyaság. Persze, azt sem tudhattam előre, hogy milyen szerencsés személyiségű gyereket "dobott a gép". Előre nem voltam benne biztos, de utólag nagyon is volt értelme: egy csodálatos személyiségű emberrel gyarapodott a családunk. És most is ezt mondom, pedig már 2 éves, bőven benne vagyunk a dackorszakban.
Hát eggyes én nem azért vállaltam gyereket hogy ki ne haljon az emberség🤣🤷♀️ Meg hogy ne legyek magam öreg koromban, vagy hogy azért vállaljak 2.gyereket mert hát kell a tesó🤣
Bölcsődében dolgozom , imádom a gyerekeket, azt a kötött kapcsolatot, azt a szeretetet amit nyújtanak. Ezért is vállaltam gyereket. Nem azért, meg 3 at is ráadásul mert felkellett venni a babavárót/ csok-ot hogy legyen házam..Nevetséges.
Én úgy éltem az életem egészen 19 héttel ezelőttig, hogy nem szeretnék gyermeket... vagy hogy maaaaaajd lehet hogy igen. Aztán mikor megtudtam hogy babát várok, abban a pillanatban átfogalmazódott bennem az egész gyermek téma, és azóta elsem tudom képzelni, hogy hogy nem akartam megtapasztalni ezt az érzést. Még tudom hogy nagyon pici, de már most érzem hogy a sok rossz ellenére, nem hiába mondják hogy ez a legszebb dolog az életben. :)
30 éves vagyok épp 19 hetes terhes. :)
Értelme? Talán semmi.
Sokat gondolkodom ezen mostanság. Régebben nagyon szerettem volna gyereket. Olyan jó kis nyüzsis családot, eleven kölkökkel. Akkor nem voltak hozzá jók a feltételek.
Most már kocsit jobb. De egyrészt fáradtabnak érzem magam mint 8-10 évvel ez előtt. (35vagyok) Másrészt... Nagyon nehéz az élet. Nehéz olyan minkát találni, ahonnan rendesen el lehet menni szülni. Későbbiekben is, ha beteg a gyerek (márpedig az ovis, bölcsis gyerekek sokat betegek) ki fogvotthon maradni vele akit nem rúgnak ki a sok táppénzes vagy anélküli hiányzások miatt? Aztán még sz*r az oktatás is.
Azért szüljek, hogy Én/Mi megéljünk egy álmot? Biztosan szeretném a gyerekem. De nem lenne könnyű. Na és a gyereknek?
Vagy hogy öreg koromra rámnyissa az ajtót? Lesz annak annyi saját baja. Nem szeretnék gond lenni neki.
Társadalmi nyomás? Én véletlenül fogantam. A tesóim meg társadalmi nyomásra. Bár inkább gyermektelenek lettek volna a szüleim!
Szóval, szeretnék gyereket, de már nem vagyok biztos benne, hogy igazán akarom. Meg abban sem hogy az jó lenne-e a gyereknek.
7es
Én azért ezzel nem értek egyet. A terhesség utolsó 4 hónapját, plusz onnan 4 hónapot töltöttem csak hobbi nélkül. Utána folytattam a gyerekkel. 🤔 szerintem elég nagy hülyeség amit írtál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!