Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen programokat lehet...

Milyen programokat lehet csinálni ebben a melegben egy 10 hetes babával?

Figyelt kérdés

Tápszeres,így 3 óránként eszik. Utána azért gyakran be szokott bólintani. Sétálni ebben az időben nem szívesen viszem ki, míg nem veszek neki (holnap tervezem) való naptejet.

De ugye ő még kicsi, szóval azért köt ez a 3 órás kaja is, az idő is, de kezdek bekattanni a szobában is, mert hát elég unalmas, plusz egész emberes gyerek, mellette nem tudok egyelőre főzni, mosni, takarítani, ezeket a férjem csinálja, aki viszont a vendéglátásban dolgozik, így se ünnep, se hétvége, most is estig nyomja, így egy kirándulás sem opció. Szóval ülök a szobában és kb őrzöm a gyereket, ami nekem szenvedés, mert mindig aktív életet éltem.

Ti milyen programot csinálnàtok vele, ami ki tud ebből a monoton légkörből mozdítani?

2024. ápr. 7. 17:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát öltöztesd úgy ahogy te jól érzed. Közben figyeld hogy izzad e. Vagy esetleg hideg e. Onnan tudod hogy jól öltözteted e fel és akkor nem kell megfogadni senki tanácsát...
2024. ápr. 7. 18:39
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy 10 hetes gyereknél nehogy már netudj pár falatnál többet enni, mert rohanni kell. Ez már inkább kezd hisztibe átmenni. Mindenki megoldotta a dolgokat valahogy. Az enyém utazóágyban feküdt mellettem amég főztem. Mindenre van megoldás csak akarni kell. Igen az utcára is kivittük ilyen "melegben" naptej nélkül. Mi lesz majd nyáron? Na az lesz az igazi meleg. Attól, hogy gyerekünk van nem a 4 fal között kell üllni, mert nehogy sírjon vagy ne tetszen neki. Az ingerekhez hozzá kell szoknia, de neked mindenre van valami magyarázat, hogy miért nem.
2024. ápr. 7. 19:11
 23/34 anonim ***** válasza:
79%

Az én babám most lesz 5 hetes. Fagyizni járok vele, sétálni naponta akár többször. Naptej nélkül.. ha meg itthon vagyunk és ameddig felvan leteszem őt, elnezelodik én meg "gyorsan" mosást indítok, ha kell osszeramolok, ha esetleg elkezd sírni nem rohanok hozzá azonnal, ha pont benne vagyok abba hogy a mosógépet pakolom be akkor befejezem nem dobok el semmit a kezemből.

Ha meg esetleg olyan napja van hogy "nem lehet letenni" és a kezemben alszik akkor olvasok addig is.

Nekem a férjem itthon van mert 8 órában dolgozik a hétvége szabad, mi elég sokat megyünk kocsival ide oda ha itthon van.

2024. ápr. 7. 19:44
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

10 hetesre NINCS naptej. Adj rá vékony hosszú ujjút, hosszúnadrágot. Kánikulában géz/bambusz anyagú ruhák védik a bőrét a naptól, és nem túl melegek.

Tuti te vagy a bundazsákos... Ugyanaz a fogalmazás, lovagolsz az egyszál pelenkán...

2024. ápr. 7. 20:58
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

26, a bundazsakos már több kérdést is tett fel, de persze odairja alájuk, hogy nem ő az

Nemcsak a pelenkan lovagol, hanem a sapkan is...

2024. ápr. 7. 21:12
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is olvastam azt a bundazsákos kérdést és nekem is hasonló a fogalmazás. Pont az jutott eszembe.
2024. ápr. 7. 21:17
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
A bundazsákost nem olvastam, de a sapkásat tuti ő írta ki.
2024. ápr. 7. 21:35
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Zsinórban 4 kerdes van oltozes témában...szinte biztos, hogy ő írta mindet( a bundazsakos )
2024. ápr. 7. 22:17
 29/34 anonim ***** válasza:
92%

1, 10 hetesnek nincs megfelelő naptej, 6 hónap alatt nincs ajánlott, utána is csak fizikai szűrős.

2, az elsőből adódik, hogy 10 hetest nem naptejjel védesz, hanem azzal, hogy:

-nem viszed ki nyáron a legnagyobb uv idején, azaz 10 és 15 között - hozzáteszem most még délben sincs több 5-ös sugárzásnál, a magas meg 8+.

-fizikailag véded: könnyed ruházattal, takaróként textilpelenkával,

Árnyékkal,

Uv szűrős kupolával,

Vízparton uv szűrős ruházattal,

Napkalappal.

Ennyike. Két hófehér bőrű kék szemű gyerekem van, akik 10-es UV-ben se égtek még le a tengerparton futkározva, mert odafigyelek.

2024. ápr. 7. 22:44
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyertelmu a bundazsakos , sapkas a kerdezo, csak ugy sut az ertelem a kerdeseibol. Vajon tenyleg gyokketto, vagy csak trollkodik ?
2024. ápr. 8. 00:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!