Csecsemőket vinni kell hallasvizsgalatra?10 hetes a babám,de erről én nem tudok.Szuletesekor a kórházban volt hallasvizsgalat.
Figyelt kérdés
2023. jan. 10. 08:06
1/12 anonim válasza:
Ha a születése utáni vizsgálat rendben volt, nem kell vinni. Ha nem tudták jól elvégezni (mondjuk magzatvíz volt a fülében), akkor meg kell ismételni.
2/12 anonim válasza:
Nálunk rendben volt a kórházi, ennek ellenére nálunk vinni kell 3 és 6 hónapos korában.
3/12 anonim válasza:
Nekünk kellett, mert az egyik füléből nem tisztult még ki a magzatvíz, ezért 1 hónappal később vinni kellett. Normál esetben nem kell
4/12 anonim válasza:
Nálunk úgy van hogy a szülés után a kórházi zárójelentésre már ráírják a csípő és hallásvizsgálat időpontját.
Mivel én másik városban szültem így nem tudtam erről, csak véletlenül megemlítette a védőnő, így jöttem rá és kértem külön. A hallásvizsgálat eredményén rajta van hogy 6 hónaposan újra kell.
5/12 anonim válasza:
Nem tudom miért lett lepontozva a 4.válaszoló. Nálunk is pont így van.
6/12 anonim válasza:
3 és 6 hónaposan akkor is kellett vinnem mindkét gyereket, amikor születésüknél rendben volt.
7/12 anonim válasza:
Vagy csak nem akarták megmondani, nehogy megijedj. Minket veseszonóra küldtek el 6 hónaposan, azt mondták, ez rutin, mindenki megy. Aztán kérdezgettem, és kiderült, hogy nem mindenki. 🤷 A féléves kontrollon viszont minden rendben volt, így többet nem kellett menni. Lehet születés után láttak valamit, amit aztán kinőtt, és ijesztgetni nem akartak.
8/12 anonim válasza:
Nem, biztos nem. Nálunk mindenki megy. Van a kórháznak csoportja, ahol az ott szült/szülő nők vannak. És ott is mindenki írja, hogy menni kell. Nem tudom, miért nem lehet elhinni, hogy van, ahol rutinból küldenek hallásvizsgálatra, nem pedig azért, mert baj van.
9/12 anonim válasza:
Ha nagy baj lenne, akkor biztos tisztáznák az ügyet. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy olyan esetben "füllentenek" csak, mikor szinte biztosak benne, hogy ez a kontroll vizsgálaton rendben lesz.
10/12 anonim válasza:
Nálunk születés után a kórházban van hallásvizsgálat csak akkor kell menni 1 hónap múlva ha valami nem volt rendben. A kisebb lányomat vissza kellett vinni mert valószínűleg magzatvíz volt még a fülében de utána rendben volt.
A csípővizsgálatot a gyerekorvos végzi, Ő küld tovább ha gond van. Ez a Kecskeméti megyei kórházban volt 2 és 9 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!