Mekkora pelus kell egy 5 kilós babának?
1 hónapos babám pár napon belül eléri az 5 kilót, és éppen fogyóban van a pelusa. Azon gondolkodtam, hogy milyet vegyek legközelebb. Eddig 2-est hordott.
A 2-es méret 3-6 kilóig van, a 3-as méret pedig 4-9 kilóig. Ezek szerint jó lenne rá mindkét méret? Mekkora a különbség a két méret között?
Vegyek még neki 2-es méretet, vagy már csak 3-ast?
Bocs a béna kérdésért, de nem akarok feleslegesen vásárolni... Köszi csajok!

Szia!
Hát, nagy dilemma. :)
Figyeld meg pelusozáskor, hogy a pelus gumis része esetleg nem nyomja-e meg a kis combikáját, vagy amikor kaki van, akkor rendesen belefér-e, vagy a lélek tartja a kicsurgástól.
Amúgy milyen pelust használsz? Én Libero-t, és ott a 3-as méret 6-8 kilóig van. Én a kisfiamon láttam, hogy (még nem volt 6 kiló) nyomja a 2-es pelus gumija, így nem vártam meg a 6 kilót, elkezdtem a 3-as pelust.
De ha nem akarsz felesleges vásárlást, akkor kérhetnél is kölcsön egy db. 3-as pelust kipróbálni.
Az a baj, hogy nem tudok kérni senkitől 3-as méretet, nincs babaismerősöm. Ezért aztán életemben nem láttam még 3-as méretet :S És első baba, azért ez a bénaság :)
A héten már párszor kifolyt a combjánál a pisi-kaki, ezek szerint a rossz méret miatt, én meg a pelenkát szidtam...
Veszek akkor 3-as méretet, legfeljebb, ha nagyon nagy rá, veszek még 2-est.
Köszi!!

Szerintem még vehetsz kettest, de a hármas is jó már.
Mi Huggiest használunk, abból a kettes méret szintén 3-6 kilóig van, de a hármas 5-9 kg-ig, nem 4kg-tól, mint az, amit te használsz.
A fiam most van 5,5 kg környékén és két napja adtam rá az első hármas pelust, de van még itthon kettes is és az is jó, méretileg is és a pisit is megbírja, nem folyik ki. Több kettest én már nem veszek, de tény, hogy a 3-as ránézésre nagynak tűnik, használat közben viszont mégis jó. Azért gondolom, hogy vehetsz még egy kettest, mert az én fiamból kiindulva a te babádnak is elég lesz még a kettes két hétig biztosan (ha átlagosan hízik), annyi idő alatt meg bőven elfogy egy csomag pelus. Sőt... Amit mi veszünk abban ugye kb 40 darab van és 5-6 napig tart egy csomag nekünk.

Az utolsó hozzászóló vagyok.
Ha viszont voltak már balesetek a héten, akkor vegyél hármast.
Ha esetleg mégis nagy lenne, akkor sincs katasztrófa, nem veszítesz semmit: elszaladsz egy kettesért, a hármasba pedig egy-két hét múlva belenő a fiad és akkor előszeded azt. Nem romlik meg. :-)

Szia! A kaki kifolyása a pelus minősége miatt is lehet, illetve azért, mert a pelenka formája nem igazán jó a babádnak. Engem pl. a Liberóval le lehetne kergetni a térképről, annyira pocsék a tapasztalatom. A Huggies viszont nagyon bevált (egyébként sok kisbabás barátnőmnek szintén ez a tapasztalata.
Én a Huggies 2-est sokáig vettem, gyakorlatilag addig, amíg a fölső határt kilóban el nem értük, nekünk teljesen jó volt. A hármasról-négyesre váltást viszont hamarabb megcsináltuk, mert úgy éreztem, már jobb lesz a nagyobb és igazam lett.
A legjobb tanács, amit adhatok, hogy vegyél mindkettőből, de kis mennyiséget és úgy össze tudod hasonlítani, aztán abból vegyél többet, amelyik jobbnak tűnik.
Igen-igen :) Nem romlik meg és nem kér enni :)
Még szerencse :)

a LIBERO nagyon is jó pelenka, csak jól kell tudni ráadni. Nekünk sosem volt vele "baleset" a 8 hónap alatt, 1x sem volt kiütés vagy pirosság.
VEgyél 3-ast szerintem.

Jól lettek pontozva a válaszok.
Nem én voltam :S
Köszi csajok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!