4 hetes babám egy teljes napot töltött a nagymama karjaiban, ott evett aludt, nézgelődött. A nagymama elment, mi meg itt maradtunk egy nyafogós gyerekkel, aki nem hajlandó egy percet sem a kiságyában tölteni. Hogyan szoktassuk vissza?
nem bántásként mondom de nyugodtan szoljatok hogy ne cipelje egész nap a nagymama a gyereket. é bizony rászóltam az apósomra ha testszik ha nem.
szerintem mindig egy kicsit tovább hagyjátok nyügösködni a kiságyba, először 5 perc aztán 10. aztán csak rájön hogy mi a helyzet. de sírni ne hagyd!
Egyetlen nap alatt nem változnak meg a baba szokásai, ha most nem akar a kiságyban lenni, annak nem a nagyi az oka! Altasd el ölben, utána tedd az ágyába. Ha felébred, kezdd elölről.
Azért próbáld meg kitalálni, nem-e valami más gond van a háttérben. Fáj valamije, éhes, stb.
Kedves előttem válaszoló, én voltam az előtted válaszoló.:-)) Nagyon egyetértünk, az én picurom is sokat volt ölben, de egyáltalán nem lett ettől elkapatva. Sőt, most 5 hós és odáig jutottunk, hogy órákig képes eljátszani egyedül. De ha szól, azonnal megyek hozzá, mindig fölveszem, ha igényli és használjuk a hordozókendőt is.
Sokan nem hiszik el, hogy önállóságra nem kell nevelni, hanem szeretni, babusgatni, sokat ölbevenni, stb., mert így lesz meg a kicsi biztonságérzete, hogy később magától is önállósodjon.
az első vagyok. nem azt irtam hogy ne vegye fel. a kérdező azt kérdezte hogy szoktathatja vissza az ágyba. arra válaszoltam anyukák.
képzeljétek én hagyom magára a kicsimet bebebe.
ja és felveszem ha sír.
a lényeg hogy ti okosok vagytok és mindent tudtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!