Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tud büfizni a 7 és fél...

Nem tud büfizni a 7 és fél hetes babám. Ellenben már háromszor etetés közben szinte az összes addig megevett kaja visszajött?

Figyelt kérdés

Hét és fél hetes a babám és egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán tud böfizni. Próbáltuk már mindenhogy amit a védőnő mondott, amit a neten láttunk technikàt.

Jó kedvű, hízik is, pukizik is, annyi, hogy tápszeres (Nestlé BEBA Supreme Pro HA1-est kap) és ha felébred,hogy éhes, mire elkészítem neki a kaját, már vörösre ordítja a fejét és szerintem ekkor sok levegőt nyelhet. Meg hát szereti a hasát és mohón eszik sokszor és vagy az van, hogy próbáljuk böfiztetni és semmi, és akkor (ritkán) Espumisan kell neki, vagy böfiztetjük és egy hatalmasat böfög, amivel néha a kaja egy része is visszajön, vagy mint most etettem és szerintem ahogy jött volna kaja közben vissza a levegő, hát szinte nem sugárban, de azért elég jó ütemben visszajött a kaja is, szóval volt fürdés, vagy a legvégső eset, hogy nap közben az ágyra fektetem és pl tegnap oda jött vissza nagyobb mennyiségű kaja etetés után egy órával.

Szóval már nem tudunk mit csinálni, az Infacol nem vált be ahogy a Biogaia sem. Bár mondom, csak néha fáj a hasa.

Arra is gondoltam, mert olvastam valahol ,hogy ha nem tud böfizni a baba az lehet attól, hogy nem kell neki, mert nem nyel levegőt. Amikor meg nyél, akkor a kajàval együtt jön a böfi. De ilyen nagyobb bukás 3-szor volt eddig és utána is vigyorgott, jókedvű volt és aztán megette az adagját újra. Pici bukások vannak amúgy , de inkább csak kicsorog a szája szélén a kaja és ennyi.

De jó lenne valami tipp, trükk hogy lehetne a klasszikus módokon kívül böfiztetni, hogy ne kaja közben jöjjön a levegő, tápszerrel együtt. Valaki akinek ilyen esetben vált be valami módszer?

márc. 27. 02:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi 8 🙂! Kaja után az ágyra szoktam fektetni, nem hurcolom hogy visszajöjjön a kaja. Nekünk az Infacol nem jött be sajna. Mi csináljuk, hogy kaja közben megszakítjuk az evést, büfi és folytatás. Néha jön büfi így de ez sem az igazi. Nagyon mohó.Remelem nekünk sem tart már sokáig.
márc. 27. 08:59
 12/16 A kérdező kommentje:
9! Köszi 🙂!
márc. 27. 08:59
 13/16 A kérdező kommentje:
És a kérdésben is írtam, hogy 3-szor jött vissza a kaja. Okoskodás helyett, értő olvasás.
márc. 27. 09:02
 14/16 anonim ***** válasza:
63%

Okés akkor nem reflux. Kellemes napot

márc. 27. 09:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Paced bottle feeding, erre keress ra.

Es lehet a cumit is kisebbre valtanam, ha nagyon gyorsan eszik vele, az nem jo.

Kaja utan meg pont, hogy ne azonnal fektesd le, legyen fuggoleges helyzetben egy kicsit, akkor is, ha nem bufizik, mindegy.

Egyebkent meg a bukas normalis, lehet, hogy csak tulaggodod a dolgot egy piciket.

márc. 27. 19:10
 16/16 A kérdező kommentje:
15! Igen, az ok amúgy szerintem is valóban az, hogy első gyerek és túlaggódom, ez tény.
márc. 27. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!