Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos babátok miket...

Bea24 kérdése:

15 hónapos babátok miket eszik? (a többi lent)

Figyelt kérdés
Kérlek adjatok tippeket, mert semmit nem eszik meg az eddig nagyon jó étvágyú és evő kislányom. Reggelire 180ml babatejet iszik kakaóval, de utána a reggelit elutasítja, bármit adok (kenyér, kifli, zsemle, felvágott, sajt, sajtkrém, májkrém, péksüti, gabonapehely, kakaóscsiga...stb.)Az ebéd sem kell neki, ami főtt étel. Egy kis joghurtot megeszik, de ennyi. Amúgy a pufi, tejszelet, kréker ilyenek bármikor jöhetnek neki, de szeretném, ha normálisan enne. Amúgy most fogzik, egy hónap alatt 4 fogacska bújt ki és úgy veszem észre, hogy egy rágófoga is most bújik. Lehet, hogy e miatt nem eszik?
2010. okt. 26. 15:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem a sok nasi miatt nem eszik rendesen.
2010. okt. 26. 15:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem két hónappal idősebb a lányom,de ugyanezzel a gonddal küzdök már két hónapja. Most kezd javulni a helyzet.

A nasikat ne add!!! tényleg,tapasztalat mert nálunk is ez volt.

Tudom,nehéz megállni,mert az ember ilyenkor örül neki,hogy legalább eszik valamit.

De ha éhes lesz megeszik majd idővel mást is csak sokat kell próbálkozni.

Mondom,nálunk 2 hónap kellett mire ki tudtam alakítani hogy valamivel normálisabban egyen!

És próbáld meg a nem túl maszatolós folyós dolgoknál megengedni,hogy ő is megpróbálja enni egyedül,ez tetszeni fog neki!

Ilyenkor jön a két kanál módszer! Az egyikkel ő túrkálja az ételt,és leköti magát,a másikkal meg te tudod etetni.

Közben időnként elkéri a te kanaladat mert az anyáé mindig jobb,de akkor meg te elveszed az övét és így tovább.

Fog enni csak sok türelem és olykor trükk kell hozzá,és kevesebb nasi!

2010. okt. 26. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Lányom most 16 hónapos,nálunk is volt ez a probléma fogzás miatt,semmi darabosat nem evett,ezért csináltam neki krémesebb dolgokat,pl zöldségkrémlevest,nagyon szereti kis húst is turmioltam bele.

Szerintem próbáld meg te is a darabos kaját mellőzni amíg ki nem jön a foga.Biztos fáj ha valami hozzáér az ínyéhez.

Az édesség pedig elveszi az étvágyát,inkább natúrjoghurtot adj neki saját készítésű gyümölcspürével.

Kitartás!!!

2010. okt. 27. 07:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia,furcsa,de nálunk is így működik,ha nem eszik rendesen,akkor újra főzök neki babakaját,amit totál összeturmixolok.Ilyenkor ezt megeszi mindig,talán a foga,vagy a torka fájhat.Amúgy már azt eszi,amit mi,de néha igen is kiharcolja a pépes kaját.

És egy jó tanács,szerintem ne adj neki a babatejbe kakaót,mert ezek az instant cuccok nem egészségesek,tele vannak cukorral és elveszik az étvágyukat.Az első gyerekemnek adtam és utána nem reggelizett rendesen,sőt szinte semmit.A második gyerekem már nem kap kakaót,csak tejet,vagy teát,azt is reggeli után és lám ő gyönyörűen falatozik is reggelenként.Nem bántásból irom,csupán ez a tapasztalatom.

2010. okt. 27. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!