Panel lakásban van értelme a bébiőrnek?
Nekünk nem volt, az első gyereknél akartam venni, de a védőnő azt mondta, hogy ha komplikációmentes a terhesség, a szülés, és teljesen egészségesen születik a baba, nincs rá szükség.
Mindkét gyermekem külön szobában aludt az első perctől fogva, bébiőr nélkül, most 9 és 15 évesek :)
Saját megnyugtatásodra, ha szükségesnek érzed, inkább vegyél, ártani nem árt.
Nem panel ugyan, de a babaszoba konkretan a mi szobank mellett van.
A sirast nyilvan azonnal meghallom es a legmelyebb almombol is felkelek ra, de altalaban nem sirva kel a kisfiam, hanem nyoszorogve, csak hosszabb ido utan valt at keserves sirasba, ha nem megyek oda. Nyilvan az utobbit nem szeretem megvarni, igy kell a bebior, mert a nyoszorgest nem hallom azonnal.
Van egyebkent egy xiaomi kamerank is, az is jol jon.
Én meghallom, mégis használom a babarádiót. Egyrészt így már azt is meghallom, mikor mocorogni kezd, és pár perccel előre tudom, hogy most fog felébredni, be tudom fejezni, amit csinálok. (Nem minden fajta ilyen érzékeny, nekünk egy régebbi ikeás Patrull van.)
Másrészt ha főzök a konyhában, zúg a sütő ventilátora, a mikró, sistereg az olaj stb., pláne ha még valamit hallgatok is közben, akkor nem biztos, hogy meghallom.
Babakocsiban többször altattam erkélyen (nem itthon, mert mi földszintes házban lakunk, de rokonnál), akár úgy is, hogy csak a kocsiban tudtam elaltatni és utána kitoltam az erkélyre, hogy ne melegedjen rá a ruha. Ahhoz is jó volt. (Itthon is szoktam a kertben altatni, de az nálad nem játszik, ha jól értem.)
Viszont a babarádió elég jól helyettesíthető egy vagy két régi okostelefonnal. Akár 4-es Android is jó, tehát az ilyen 10 év körüli telefonok, ha megvan még. Ezt kell rátelepíteni: [link]
Utána ugyanazon a wifi hálózaton, tehát a telódról, gépedről tudod nézni (és hallani) a babát. Azért néha kikapcsol, lemerül, a direkt erre való készülékek megbízhatóbbak.
Nekünk 55 négyzetméteren is van. Csak én nem vettem, hanem letöltöttem egy ingyenes alkalmazást a telefonra meg egy használaton kívüli tabletre. Az egyik eszköz az adó a másik a vevő. Van kép, hang, én is betudom kapcsolni hozzá az én hangom.
Az én gyerekem sem ébred sírva, hanem felül és matat meg nézegeti a könyvet amit alvás előtt olvastam neki.
De ha kint vagyok a konyhában, akkor van köztünk egy fürdőszoba, meg egy folyosó. Olyankor nem hallom ha szöszmötöl.
Mi is épp azon gondolkodunk hogy ideje lenne külön szobába költözni, de nekem pont az az oka, hogy nem szeretném hallani minden szöszölését. Van hogy hajnali 5-kor felkel és játszik az ágyában (van fél kötve a rácsra játék meg a feje alatti textil pelussal), nem nyöszörög, nem sír csak játszik én meg inkább aludnék, de nem tudok tőle...
Na ha bébiőr lenne semmi értelme nem lenne a külön szobának, ugyanúgy felébrednék rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!