Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónapos, nem cumizó gyerekn...

14 hónapos, nem cumizó gyereknek "bemutatni" a cumit van még értelme?

Figyelt kérdés

Amikor megszületett a második babám, akkor megpróbálkoztunk a cumikkal, de nem nagyon volt rá vevő, mindig kiköpte, ha nem is köpte ki, nagyon sokat nem ért, nem nyugodott meg tőle, nem aludt jobban, szóval elmaradt. Most felmerült bennem, hogy az éjszakák kezdenek lassan élhetetlenek lenni, amikor tényleg állandóan cicin lóg, hogy esetleg megpróbálhatnám cumival helyettesíteni magam? Szívja is és jön is tej, de így nincs az a pelenka, ami hajnalra ne ázna át, mert tényleg este 9-től reggel 7-ig, amíg alszunk (legalábbis én próbálok), addig nonstop szopizik, kb a hátamra nem tudok átfordulni tőle. Napközbenre viszonylag jól haladunk a leszoktatással, de azért még nappal is elég sokat cicizik, és nem is célom még teljesen elvenni tőle, estére sem, de ez azért sok. A nagyobb lányom ilyen idősen is átlag 3-4x ébredt, szopizott alkalmanként 10 percet és kész, fordult is le róla és aludt tovább békésen, valahogy ezt az állapotot szeretném a kicsivel is elérni :D A nagynál annyi könnyebbség volt, hogy ő ~3 hónapos korától kezdve szopizza az ujját, van nyunyója, kedvenc takarója, és ezek éjszaka is segítettek neki az alvásban (amellett, hogy ő is babaöbölben aludt mellettem, mint most a kicsi). A kicsi viszont nem szopizza az ujját (helyette a cicim), nincs rongyija, kedvenc plüsse, nyunyó, takaró, semmi, bármi diszstressz éri szerencsétlent, kb a cici az egyedüli megoldás számára (hangulattól függően, most már, néha elég az ölelés és a ringatás is, hurrá). Szóval ezért gondoltam rá, hogy így egy év távlatából vajon van értelme megint bepróbálkozni a cumival? Van bárki itt az oldalon, akinek hasonló élménye volt a gyerekével, és segített? Vagy tapasztalat, vagy akármi?

Köszönöm előre is!

jan. 5. 08:28
 1/3 anonim ***** válasza:
77%

Én korábban szoktattam át: 7-8 hónapos volt. Amikor éjszakai szopinál bealudt és éreztem, hogy könnyen ereszti a mellem, akkor cumit kapott. Működött. 14 hónaposan már csak cumit kapott. Viszont most majdnem 4 évesen is ragaszkodik a cumival alváshoz éjszaka. Meg is fogalmazza, hogy “szeretem a cumit, megnyugtat”. Próbáltuk már elvenni tőle, de rá kellett jönnünk hogy még nincs kész rá.

Egyébként 14 hónaposan már nem biztos hogy elfogadja.

jan. 5. 09:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Én a lányommal (2.gyerek) voltam így. Csak én 10hós korában jutottam el ide.

Nappalra már egyáltalán nem fogadta el ő a cicit, evett. Viszont cserébe éjjel óránként kelt, 20percekre. Kivoltam.

Kapta a cumit. Elfogadta. De ugyan úgy kelt óránként.

Akkor besokalltam, leszoktattam teljesen a ciciről.

Semmi javulás.

Mostmár 2 éves, lassan másfél éve nem szoptatom. De a mai napig kelünk 2-3 óránként. Egy pelus, hiába nem iszik éjjel, nem bírja ki ígysem reggelig.

Szoval a cumival simán próbálkozhatsz, de nem biztos, hogy javulást is hoz.

jan. 5. 09:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Az enyémnél nem működött, ha a mellemet akartam így helyettesíteni. Ha a játékai közt rátalál, boldogan a szájába veszi. Nem akarom rászoktatni, inkább eltettem, mert előnye így nemigen van. De egy próbát megér nálatok.
jan. 5. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!