Nagyon le van maradva a babám értelmileg? 10 hónapos
Érti mit jelent köhögni, tapsolni. Ha mondom, néha csinálja. Érti a nevét. Pár tárgyat ismer: óra, ajtó, maci (a kedvence csak). Tudja mit jelent ha megkérdezem ha jön-e ölbe, már nyújtja a kezét. Ha megy a zene, hintázik (táncol). A kartonlapos könyveket tudja lapozni. Nagyon lusta, ha az ágyon ül és valamelyik játékját nem éri el, addig húzza a takarót amíg magához húzza játékostól. Ha valamit le akar dobni, tudja, hogy fog szólni, behunyja előre a szemét. De kb ennyi.
Anyám mesélte, hogy én és a testvérem ennyi idősen már kértük a bilit, kiköptük az ételt ha nem kellett.
Egyik barátnőm kislánya is ennyi idős, ő már meg tudja nevezni a szüleit, kéri az ételt ha éhes, ha kérdeznek tőle valamit inti, hogy igen és nem, utánozza a mozdulatokat.
Más babája ennyi idősen mit tud? Le vagyunk maradva? Pedig egész nap foglalkozom vele, kivéve nikor az ételét készítem vagy mosogatok vagy épp a mosdóba kell menjek
Amúgy ti ilyenkor végig gondoljátok, mennyi realitása van, hogy valaki 20-30 év távlatából hónapra pontosan emlékszik, mikor mit csinált a gyereke?🤣
Híresen jó memóriám, de fogalmam sincs, hogy a 3éves!!! unokahúgom mikor mondott 5 szót. Pedig minden mérföldkőről van idővel ellátott fotóm. Ha megnézem, na, akkor tudom. Mármint arról, amiről van. Bili kérésről nyilván nincs.
Egyáltalán nincs lemaradva a gyereked, a leírás alapján kicsit még fejlettebb is az átlagnál.
"nem kell rögtön lehülyézni őket, csak helyén kezelni az ilyen sztorikat"
Az teljesen érthető, ha nem emlékszik rá. Anyám sem.
De mikor totál magabiztossággal állít hazugságot, amivel az a célja, hogy magát szuperanyukának és/vagy zsenigyerek anyjának állítsa be, aki mindent jól csinált, akkor az nem túl védhető.
Amikor a lányom 4 hetes volt, anyám kiakadt, hogy csak anyatejet kap, mi ilyenkor már répát meg almát ettünk.
Amúgy nem kell egész nap foglalkoztatni, legjobban a szabad játék és a szabad mozgás fejleszt (akkor pl nem lenne alatta takaró), egy kicsit szerintem hagyhatod próbálkozni "magában".
Én most mikor szültem kérdezgettem anyát hogy mi hogy volt velünk, de alig emlékszik valamire. Alig aludt, stresszes és depressziós volt, kb túlélésről szólt a csecsemő időszak.
Az én fiam 2 éves de már most alig emlékszem dolgokra az elejéről.
40 év távlatából már nem csoda ha kicsit összekavarodtak az emlékek. Lehet hogy igaz, hogy az átlaghoz képest hamarabb biliztek, de nem 10 hónaposan az tuti.
Ne vegyél készpénznek semmi ilyesmi állítást. Ha aggódsz a védőnői státuszokon mindig meg tudod kérdezni hogy szerinte rendben vagytok-e, de magától is fogja mondani. Az ilyen kicsinél még nagy különbségek vannak a fejlődésben. Az én gyerekem még nem beszél, de nagyon hamar felállt és járt. Ismerősöknél meg pont fordítva. De ez nem verseny, a lényeg hogy a gyerek egészséges legyen és folyamatosan fejlődjön a saját ütemében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!