Nagyon le van maradva a babám értelmileg? 10 hónapos
Érti mit jelent köhögni, tapsolni. Ha mondom, néha csinálja. Érti a nevét. Pár tárgyat ismer: óra, ajtó, maci (a kedvence csak). Tudja mit jelent ha megkérdezem ha jön-e ölbe, már nyújtja a kezét. Ha megy a zene, hintázik (táncol). A kartonlapos könyveket tudja lapozni. Nagyon lusta, ha az ágyon ül és valamelyik játékját nem éri el, addig húzza a takarót amíg magához húzza játékostól. Ha valamit le akar dobni, tudja, hogy fog szólni, behunyja előre a szemét. De kb ennyi.
Anyám mesélte, hogy én és a testvérem ennyi idősen már kértük a bilit, kiköptük az ételt ha nem kellett.
Egyik barátnőm kislánya is ennyi idős, ő már meg tudja nevezni a szüleit, kéri az ételt ha éhes, ha kérdeznek tőle valamit inti, hogy igen és nem, utánozza a mozdulatokat.
Más babája ennyi idősen mit tud? Le vagyunk maradva? Pedig egész nap foglalkozom vele, kivéve nikor az ételét készítem vagy mosogatok vagy épp a mosdóba kell menjek
“Nagyon lusta, ha az ágyon ül és valamelyik játékját nem éri el, addig húzza a takarót amíg magához húzza játékostól.“
Te jó ég, hogy mondhatsz ilyet a gyerekedről???? Ez nem lustaság, csak rájött, hogy hogyan szerezheti meg a vágyott tárgyat kevesebb energiabefektetéssel. Ez tök jó, tök ügyes.
Bocs, de te és az anyukád is elég ostobák vagytok, ha egy normálisan fejlődő 10 hónaposról ilyeneket gondoltok.
Keresztanyám is mindig mondja,hogy mindhárom gyereke szobatiszta volt 1 évesen. Persze, valószínűleg.
Meg anyósom is állítja, hogy mindhárom gyereke végigaludta az éjszakát az első naptól kezdve. Aztán ott is kiderült menet közben, hogy az egyik ivott, a másik mászkált, satöbbi. Szóval a fele sem igaz általában ezeknek a sztoriknak. Maximum az idő megszépíti az emlékeket.
De van a családban olyan is, aki váltig állította, hogy a gyereke 5 hónaposan mondta ki az első szót. Igaz, már elmúlt 1 éves, azóta se hallotta senki beszélni....
Meg 1 évesen már azt mondta, nemsokára szobatiszta lesz, mert érdekli, ahogy a szülők pisilnek. Mintha csak ezen múlna..... az én fiam 2 éves lesz, baromira érdekli, ki mit csinál, rá is ül a bilire ruhástól, ennek ellenére fényévekre van a szobatisztaságtól. Csak van, aki azonnal belelátja mindenbe, hogy az ő gyereke csodagyerek.
Semmi baj nincs nálatok, teljesen normálisan fejlődik a gyereked.
Anyukák, anyósok hajlamosak megszépíteni, ferdíteni kicsit (nagyon) a 20-25-30 évvel ezelőtti emlékeket, nem kell rögtön lehülyézni őket, csak helyén kezelni az ilyen sztorikat (nem csak kisgyerekekkel kapcsolatban, úgy általánosságban is).
Védőnő, gyerekorvos, státuszvizsgálatok - jelezd ha bármi aggodalmad van, de a leírás alapján én nem aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!