Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon le van maradva a babám...

Nagyon le van maradva a babám értelmileg? 10 hónapos

Figyelt kérdés

Érti mit jelent köhögni, tapsolni. Ha mondom, néha csinálja. Érti a nevét. Pár tárgyat ismer: óra, ajtó, maci (a kedvence csak). Tudja mit jelent ha megkérdezem ha jön-e ölbe, már nyújtja a kezét. Ha megy a zene, hintázik (táncol). A kartonlapos könyveket tudja lapozni. Nagyon lusta, ha az ágyon ül és valamelyik játékját nem éri el, addig húzza a takarót amíg magához húzza játékostól. Ha valamit le akar dobni, tudja, hogy fog szólni, behunyja előre a szemét. De kb ennyi.

Anyám mesélte, hogy én és a testvérem ennyi idősen már kértük a bilit, kiköptük az ételt ha nem kellett.

Egyik barátnőm kislánya is ennyi idős, ő már meg tudja nevezni a szüleit, kéri az ételt ha éhes, ha kérdeznek tőle valamit inti, hogy igen és nem, utánozza a mozdulatokat.

Más babája ennyi idősen mit tud? Le vagyunk maradva? Pedig egész nap foglalkozom vele, kivéve nikor az ételét készítem vagy mosogatok vagy épp a mosdóba kell menjek

márc. 17. 08:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

“Nagyon lusta, ha az ágyon ül és valamelyik játékját nem éri el, addig húzza a takarót amíg magához húzza játékostól.“

Te jó ég, hogy mondhatsz ilyet a gyerekedről???? Ez nem lustaság, csak rájött, hogy hogyan szerezheti meg a vágyott tárgyat kevesebb energiabefektetéssel. Ez tök jó, tök ügyes.

Bocs, de te és az anyukád is elég ostobák vagytok, ha egy normálisan fejlődő 10 hónaposról ilyeneket gondoltok.

márc. 17. 09:44
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
És nem lusta a gyereked, hanem okos minek mocorogjon ha megtudja oldani máshogy, az a hülye aki megmozdul ha nem kell, átlátja a szitut.
márc. 17. 09:44
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nos, a nagynéném állította anno, hogy az unokája 3 naposan már kimondta érthetően a mama szót, amikor a nagyanyja a karjába vette. Nyilván ez is igaz, ugye?
márc. 17. 09:45
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
13, no joooo végem 🤣🤣🤣
márc. 17. 10:03
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyámék szomszédja mondta, az ő mindkét gyereke szobatiszta volt 5 hónaposan, bilin ÜLTEK. Anyám szerint ez úgy volt, hogy fél nap a bilire nyomták őket, aztán ha közben jött pisi vagy kaki, az a nő szerint szobatisztaság.
márc. 17. 10:11
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Keresztanyám is mindig mondja,hogy mindhárom gyereke szobatiszta volt 1 évesen. Persze, valószínűleg.

Meg anyósom is állítja, hogy mindhárom gyereke végigaludta az éjszakát az első naptól kezdve. Aztán ott is kiderült menet közben, hogy az egyik ivott, a másik mászkált, satöbbi. Szóval a fele sem igaz általában ezeknek a sztoriknak. Maximum az idő megszépíti az emlékeket.

De van a családban olyan is, aki váltig állította, hogy a gyereke 5 hónaposan mondta ki az első szót. Igaz, már elmúlt 1 éves, azóta se hallotta senki beszélni....

Meg 1 évesen már azt mondta, nemsokára szobatiszta lesz, mert érdekli, ahogy a szülők pisilnek. Mintha csak ezen múlna..... az én fiam 2 éves lesz, baromira érdekli, ki mit csinál, rá is ül a bilire ruhástól, ennek ellenére fényévekre van a szobatisztaságtól. Csak van, aki azonnal belelátja mindenbe, hogy az ő gyereke csodagyerek.

Semmi baj nincs nálatok, teljesen normálisan fejlődik a gyereked.

márc. 17. 10:24
 17/29 anonim ***** válasza:
91%
Pont most hétvegén húzott fel anyám egy ilyennel. A kisfiam makacs, hisztis, néha kicsit agresszív hároméves. Mondtam anyamnak, hogy emlékeztet az öcsémre, ő is ilyen volt. Anyám meg, hogy hát dehogy, nem volt se hisztis, se durva. Én meg néztem rá nagy kerek szemekkel. Három maradandó harapásnyom van a testemen tőle ebből az időszakból, es ezek csak a maradandók. Két orakat hisztizett, visított semmiségekért. Nem evett meg semmit, csak édesseget. Ha valami nem úgy volt, ahogy elgondolta, lilulásig ordított. Nem lehetett emiatt oviba adni, itthon vigyázott rá egy nyugdíjas dadus. És mikor ezeket felideztem, anyám csak nézett rám, hogy de hát azért ENNYIRE nem volt durva, meg hogy túlzok. Nem, nem túlzok, emlékszem, 9-10 éves voltam, tudom, mi volt. Rám kb semmi figyele nem maradt, mert az őrjöngő tesómra figyelt mindenki. Múltkor néztünk akkori videófelvételeket, olyanok vannak rajta, hogy tesóm csak úgy random beletép a hajamba, én le se reagálom,de senki más se, annyira megszokott volt. Anyám csak nézett, aztán annyit mondott, hogy biztos egyedi eset. Komolyan mondom, néha olyan, mint egy demens, mintha teljesen elfelejtette volna, milyen ördögi gyerek volt az öcsém.ma már tök normális, nagyon jó a kapcsolatunk, de én sokáig nem is akartam gyereket, annyira megviselt az az időszak. Na, kb ennyire érdemes megbízni anyáink visszaemlékezeseiben.
márc. 17. 10:31
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Én valakitől olyat hallottam, hogy neki az anyja mondta, hogy ő már 2 éves olvasott. Hátpersze, meg a diplomamunkáját írta ovidban alvásidő alatt.
márc. 17. 10:34
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
🤣🤣Jaaa mese habbal,hagyjuk már
márc. 17. 10:49
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Anyukák, anyósok hajlamosak megszépíteni, ferdíteni kicsit (nagyon) a 20-25-30 évvel ezelőtti emlékeket, nem kell rögtön lehülyézni őket, csak helyén kezelni az ilyen sztorikat (nem csak kisgyerekekkel kapcsolatban, úgy általánosságban is).

Védőnő, gyerekorvos, státuszvizsgálatok - jelezd ha bármi aggodalmad van, de a leírás alapján én nem aggódnék.

márc. 17. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!