6 hetes a kisbabám anyatejet is eszik meg tápszert is. Lettek az arcán kiütések, sokak szerint tejkiütés, elég száraz is a kis bőre. Kezeljem valamivel? Mikorra fognak ezek elmúlni? 3 hete ilyen a bőre
Szia, nekünk a gyerekorvos írt fel anyatejes kiütésre gyógyszertári kenőcsöt, ami pár nap alatt elmulasztotta a pöttyöket, egyébként az én babámnak is már hetek óta ilyen az arca.
Fürdésnél pedig forralt vízzel szoktuk neki lemosni, mást nem merek rátenni én sem.
Szia, ugyanígy jártunk mi is, (az enyém csak anyatejes, mi is 6 hetesek vagyunk), szegénykémnek két hétig csúnya volt az arca, mindenki azt mondta, hogy tejkiütés. Nekem is azt mondták, hogy ne kenjek rá semmit. De egyre rondább lett. Így azért megmutattam a gyerekorvosnak, s szerinte keveredett ekcémával is. (Az egész pofija, füle, nyaka, szemöldöke összefüggően piros, száraz, pöttyös volt.) Nekünk is gyógyszertári kencét írtak fel rá, már az első felkenés után érződött a hatása. Kb 3-4 nap alatt teljesen rendbejött. Szerintem vidd el holnap dokihoz.
Ja, és én úgy tudom, hogy a kamilla allergizálhat.
Én a sima fürdetőkenőccsel és mint az előttem szóló írta, forralvízzel és steril vattával tisztítom a pofiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!