Rettenetesen hisztis 2 éves gyerek? Mi a teendő? Kifogytam az ötletekből, semmi se ér? Orvoshoz kellene vinni?
Kislányom 2 éves, mindig is hisztis volt, de ez már túllép minden határon. A mai eset ami az utolsó csepp volt a pohárba. Nem hajlandó nélkülem kimenni a házból. Nekem tanulnom kell egy vizsgára és a férjem akart vele egyedül elmenni sétálni, hogy tanuljak. Az ajtón se akart kilépni amikor rájött, hogy nem megyek. Ordibált, csapkodta magát, kapálózott. A férjem felemelte és kivitte. A harmadik emeleten lakunk, itt hallottam, hogy az utcán torka szakadtából ordít. Az egyetlen ember akivel elmegy nélkülem vagy akivel itthon marad és én megyek pl dolgozni az a nagyi. Senki más. Mindenki mással ordít, hisztizik, nem tudom leírni azt a hangot, mint ha nyúznánk.
Ugyan ez a helyzet a fürdéssel, fésülködéssel, körömvágásnál, öltöztetésnél. Velem is, nem csak mással. Torka szakadtából ordít és csapkod. Szerintem ez már nem normális. Mit lehet ilyenkor tenni? Valami idegrendszeri baj lenne vele?
Aki szerint ez normalis, az nem normális.. Mélységesen szánom az ilyen szülőket, akik nem tudnak a gyerekekkel kapcsolatot kialakitani, raerezni a szükségleteit, kommunikálni. Hogy lehet hagyni hogy így teljesnek a napok? Nálunk is mindig voltak ilyen időszakok nyilván, mert életkori dolog. De jól kezeltem és max 3-4 hét alatt megoldodott. Valaszkesz nevelés. Csodálatosan beszélgettem már 2 éves kora előtt is a fiammal, szuper programok, közös tevékenységek otthon. Ezt kihagyni bűn ezekben az években.
Kérdező, te pedig 11 honaposan hátat forditottal a gyereknek, mikor a legnagyobb szüksége lett volna rád. Mégis mit gondoltál, nem lesz következménye?
Köszönöm a további válaszokat
Kedves 22. Nem lakok Magyarországon, itt nem ülhet az anyuka otthon 2-3 évig, ha nem mész vissza 11 hónap után munkába amennyit kapsz a gyermek születése után, felmondanak, levegőböl meg nem lehet élni. 1 fizetés itt nálunk nem elég, hogy az ember eltartsa a családot.
Közbe kiderült miért hisztizett délutáni alvás előtt (legalább is szerintem)
Van 3 gumilabdája amiket imád, es este mindig beteszi az ágyba és “velük” alszik el. Napközbe (eddig) nem kellett neki. Amikor leírtam, hogy bevezetett a hálóba egy aprócska részletet kihagytam. A háló előtt a fürdőbe akart menni, de férjem pont fürdött és mondtam neki, hogy most apa van bent, nem mehetünk be. Látszólag hidegen hagyta és bement a szobába és a többit tudjátok. Most este szintén altattam és újból felállt, megfogta a kezem és vitt a fürdőbe. Bement, elvette a gumilabdáit (fogalmam se volt, hogy ott vannak) elvitte az ágyba és elalud. Tehát délután is kellett neki a gumilabda, nem modta, nem tudtam, és jött a hiszti. Eszem megáll 😅
5-ös, de egy dackorszakos gyerek fürdetésnél is torkaszakadtából ordít?
Az nem túlzás egy kicsit? 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!