20 honapos babátok hogy eszik? Etetni kell vagy magatol? Poharbol iszik e mar?
22 hónapos fiam, eszik magától, kanállal, villával, bár van, hogy kézzel fejezi be az evést.
Tud inni pohárból, de szivoszallal és kulacsbol jobban szeret.
21 hónapos a kislányom, babának már nem nevezném. Villával hamar megtanult enni (felszúrni), a kanállal mostanában kezdett boldogulni (1-2 hónapja). Nem mondom, hogy nem kell olykor besegíteni, de egyre ügyesebb. Ha megunja, akkor kézzel kieszik ezt-azt a tányérból.
Ha odafigyel, akkor pohárból nagyon szépen tud már inni abszolút csepegésmentesen, de alapvetően még szívószálas flakonból iszik, amit hurcolhat magával mindenfelé. Étkezéseknél kap pohárból inni, hogy gyakoroljunk.
20honapos, tud enni egyedül kanállal (a levest azért még nem csöpög~mentesen, de joghurtot, zabkását, szilárd ételt már igen), villara is fel tudja szűrni az ételt. Viszont én még etetem, ha rá hagynám, akkor hamarabb lenne minden a földön, mert ledobná, vagy sosem érne a végére.... Pedig amúgy nagyon jó evő. Úgyhogy mindig 2 kanál van, az egyikkel o eszik, a másikkal én etetem.
Inni ha akar, tud pohárból egyedül, de mivel neki tok jó móka magára borítani a vizes poharat, így egyenlőre csak úgy engedem, hogy én is fogom a poharat. Egyébként cumisuvegbol issza a teat/vizet.
Ahogy másokat olvasok/hallgatok, sok gyerek ebben a korban ügyesebb, önállóbb ilyen téren, viszont ő meg másban ügyesebb a kortarsainal, szóval annyira nem izgat. Mire oviba négy, fog tudni enni ugyanúgy, mint a többi gyerek.
15 hónapos kora óta eszik önállóan a fiam. Pohárból iszik. A kulacsokat nem igazán szereti. Azt akkor használunk csak, ha megyünk valahova.
Most lesz 22 hónapos, nem is emlékszem, mikor etettem utoljára. :D
Hagyni kell próbálkozni, különben nem tanulja meg. :)
az én lányom úgy 12 hónapos koráig se volt baba....
6hónapos korától egyedül evett kézzel, 1 éves korától kanállal, villával.
1éves korától pohárból iszik, cumisüveget csak este kap elalváshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!