Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden baba szereti az almát...

Minden baba szereti az almát a hozzátáplálás elején?

Figyelt kérdés

A kisfiam 6 hónapos, eddig csak szopizott. Tegnap adtam neki először almapépet, de nagyon nem ízlett neki, ma is megpróbáltam, de csak fintorgott.

Holnap az őszibarackkal próbálkozok, hátha az jobban ízlik neki.

És mi van, ha azt sem fogja szeretni? Más babánál is van, hogy nem ízlik neki elsőre a gyümölcs? Mi lesz a zöldségekkel???

2010. okt. 25. 12:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Adtam neki nyersen lereszelve-párolva-sütve,de utálja!Belekanalazom a szájába ő meg kiveszi kézzel:)
2010. okt. 25. 14:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi sem ettük meg az elején, én inkább áttértem a sütőtökre.

Azt imádta/imádja.

Ismét próbálkoztam és akkor sem ette meg,majd megfőztem pici vízbe, majd botmixerrel összeturimxoltam, és még szűrőn átpasszíroztam . Na így megette, a baja az volt hogy akárhogy reszeltem reszelőn darabkák maradtak benne. Így pépes lett és szereti.Úgy jöttem erre rá, hogy a bébiételbe megette az almát(tehát nem az volt a baj).

Azóta úgy szokja az ízeket, hogy 1 kanál bébiétel 3 kanál anyatej.

Majd ha megeszik egy fél üveg+10 ml anyatej keveréket, akkor elkezdek kivenni az üveges kajából és teszek bele sajátot.és így növelem/csökkentem az arányokat , hogy ne az üveges legyen neki csak jó, mert arra a gatyámat is ráfizetném.:-)

Így mindent megeszik.(barack, alma, répa,sütőtök eddig).

2010. okt. 25. 16:04
 13/13 A kérdező kommentje:
A sütőtököt hogy csináljátok? Megfőzitek vagy megsütitek?
2010. okt. 26. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!