Minden baba szereti az almát a hozzátáplálás elején?
A kisfiam 6 hónapos, eddig csak szopizott. Tegnap adtam neki először almapépet, de nagyon nem ízlett neki, ma is megpróbáltam, de csak fintorgott.
Holnap az őszibarackkal próbálkozok, hátha az jobban ízlik neki.
És mi van, ha azt sem fogja szeretni? Más babánál is van, hogy nem ízlik neki elsőre a gyümölcs? Mi lesz a zöldségekkel???
A nővérem fia utálta a gyümölcsöket, most sem eszi meg, már 7 éves.
A lányom mindent megevett (gyümölcs), ha volt benne barack. üresen nem. De most 2 éves, és utálja a barackot.
Próbálkozz krumplival, sütőtökkel, ezeknek semlegesebb az íze, ezt szokták szeretni.
Nálunk ez ugyy zajlott hogy semijen gyümölcsöt nem voolt hajlando megenni viszont a zöltséget nagyon szerette.
Most 15 hos de még mindig jobban szereti a zöltséget a gyümölcsnél.
az enyém utálta az almát, amíg csak püréként kaphatta (volna). a barackot viszont szerette. az almát azóta eszi meg, mióta nem kell neki pürésíteni.
amúgy, nálunk nehezen indult a hozzátáplálás, kb. 1 éves koráig nem evett sem húst sem zöldséget, trükköztem, adtam üvegeset, főztem én, nem keleltt neki sehogy. csak gyümit evett, naponta 2x. azonkívül csak anyatejet,. nem lett semmi baja. én ugyan aggódtam persze, de nem lett baja. most 22 hónapos, mindent eszik, 86 cm, 12,5 kiló. nem tukmáltam neki soha, nem volt a kaja körül cirkusz (szerencsére a gyerekorvosom azt mondta, ha szopni szopik, nem kell aggódni).
a fiam az almát kifejezetten utálta! Ma is igy van (3 éves) az őszibarackot nagyon szerette kicsinek, most azt se...
de őszi-banán répa ilyesmit szeretett.
A lányom szerette az almát (most is) de őt meg nagyon megfogta szóval vigyázni kellett vele, ő a barackot utálta ..(de hogy miért, fene se érti) sütőtöknek most van a szezonja azt pl.imádta mindkettő!!!
Ez ilyen kísérletezős fázis:)) meg ha most adtál neki először akkor lehet h egész egyszerüen csak fura még neki h kanállal szeretnél vmi teljesen más ízűt és állagút a szájába tenni:) Már eleve ez is új neki, nem bizti h az almával van baja:)
Sok anyatejes szopis baba eleve 6 hósan nem is igazán eszik értékelhető mennyiségeket másból, meg van akinek abszolut pépessel kell kezdeni ( a lereszelt alma azért nem pépes hanem darabos inkább).
Enyám nem szertette magában, csak más, főleg édes gyümölcshöz (banán, barack, szilva, körte) keverve, 6 hónapos volt, amikor elezdtem hozzátáplálni.
Most másfél évesen sem a kedvenc gyümölcse.
Üvegreszelőn reszeltem le neki, teljesen pépes volt, azzal nem lehetett gond. Inkább tényleg csak az a baj, hogy nem ízlik neki az alma. Szegénykém olyan nagyra nyitott szájjal várta, hogy mit adok neki, de csalódnia kellett! :(
A kanálhoz hozzá van szokva, mert a D vitamint kiskanállal adom be neki egy kis anyatejjel keverve.
Kíváncsian várom, hogy mit szól majd a barackhoz holnap.
Köszönöm a válaszokat, azért reméltem, hogy nem csak az én fiam nem szereti az almát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!