10 hónapos babám nem issza meg a tápszert, rizstejet és a sinlacot sem, mit adjak neki?
Eddig reggelire higra csinált sinlacot ivott üvegből, vacsira pedig a tejpép mellé rizstejet, de gondolt egyet és nem hajlandó meginni egyiket sem. Vettem neki tápszert, de azt sem issza. Ez megy már 2.hete. Minden nap megkinálom valamelyikkel, de nem kell neki. Szoktam neki rizstejből főzni tejbegrizt, ugyhogy tuti nem az izével van a baj. Szerencsére iszik vizet, hogy legalább legyen neki folyadék, de én azt kevésnek itélem.
Egyébként igy eszik:
Reggeli: zsömle sajttal
10 órai: gyümölcs,van gabonával,de van hogy csak simán
Ebéd: Zöldséges kaják,de a pépesitett főzelékeket nem hajlandó megenni,ugyhogy rakott zöldség sajttal, vagy valami husos leves zöldségekkel szoval szinte rendes kaja.
Uzsonna: gyümölcs, néha joghurttal
Vacsora: tejpép, ez fix mindig ezt eszi.
Jo ez igy?
Szia!
Lehet,h azzal van baja a babádnak,h cumisüvegböl kinálod neki,ezzel nekünk is volt gondunk,ugyh saját tapasztalatból irok neked,volt nálunk is vagy 3hónap mig nem ette meg sem a hig sinlacot,sem a tápszert,sem a folyékony tejpépet,söt a rizstejet is próbáltuk mi is,mikor azt a tanácsot kaptam,h akkor tápszer helyett adjak neki tejpépet,de olyan állagura keverjem,h kanállal tudjam neki adni,és ez bevált,szóval mikor adnád neki a tápszert ahelyett is adj neki tejpépet aknállal,és akkor szerintem nektek sem lesz gond vel,az én kisfiam 1éves,és most már iszik tejitalt is,és nem cumisüvegböl hanem csörös pohárból vagy itatópohár,ki hogy hivaj,mi ilyenböl iszunk most:
Lehet,h az üveggel van gondja,ha cumisüvegböl isztok még,szóval lehet,h a csöröspoharat is ki lehetne próbálnotok,de ha nem válna be az sem,akkor adj neki kanállal tejpépet!
Én ezt tudom neked tanácsolni!:)
Elsö vagyok.
Akkor az estivel sem vacilálj szerintem,add neki akkor ugyanugy kanállal,és reggelire is a tápszer vagy sinlac helyett is adj neki kanállal tejpépet,nem akar már akkor ö üvegböl enni csak inni,ezt akarja neked kifejezni azzal,h kiköpi azt ami nem viz.
Hagyd neki most az üvegböl etetést,majd egy pár hét mulva próbálkozz megint neki addigra lehet,h meg is nyugszik,és ujra issza majd.
Viszont a reggeli tejpépet kanállal,azért javaslom neked,h meg legyen neki a napi 500ml tejtermék alapu étkezés.
Ja,és nekem sem fogadta el az aventes itatót a fiam,csak azt a nuk-osat amit belinkeltem neked!
Remélem beválik nálatok is ez a reggeli tejpép is kanállal,és ha van kedved majd ird meg,h bevállt-e.:)
na majd holnap kiprobálom a tejpépet reggel,hátha elfogadja. Igazábol akkor zsömlét eszik és ahhoz szerettem volna ha iszik egy kis tejet, de nem jött össze ugyhogy változtatni kell.
Na majd megirom hogyan sikerültek a dolgok :)
Szia!
Sikerült elfogadtatnod a babáddal a tejpépet?Remélem megette neked is,csak ugy mint nekem!:)
Hát igazábol reggel nem adtam most neki pépet, mert nagyon nyügi volt és maradtunk a szokásos zsömlénél. VISZONT ma megivott legalább fél liter vizet ami nála nagy szó mert eddig inni sem volt hajlandó. Arra gondoltam, hogy veszek ezt a Nuk itató poharat és abbol probálom meg a tápszert vagy a hig tejpépet, ha nem akar majd holnap sem kanalazni reggel. Meglátjuk mit hoz a holnap :) Már annak örülök, hogy van neki folyadékbevitele és amig nem hajlandó inni a tápszert addig adok uzsonnára joghurtot hogy legyen meg a tejalapu kaja. Na majd irok, hogy mi lett.
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!