A kisfiúk rosszabbak mint a kislányok?
Amelyik gyerek önmagára is veszelyes azzalar gondok vannak, és nem a "rossz" kategória.
Ahogy írtam fiam is van és lányom is, és a tapasztalatom az, hogy a gyerek kedvétől függ, hogy milyen gyerek.
Nekem a rossz gyerek mást jelent mint neked, úgy látszik
Mert számomra ha valaki ugral, szalad, kiabál, nem alszik stb az nem rossz.
A kisfiam nyugis, kicsit ijedős, lassú, érzelmes gyerek, csendesen szeret játszani, oviban pl a babakonyha a kedvence. Kisautókkal is inkább beszélgetős szerepjatékokat jatszik.
Unokatesója, az öcsemek lánya mint a szelvesz, dűt-borit mindent, rugdos, ordít, verekszik. Múltkor kilökött valakit a hintaból mert ő akart hintazni.
Mindket gyerek 3 éves.
Nevelés + személyiség. Ezen mulik, nem a nemükön.
NINCS olyan, hogy rossz gyerek. Max. az alpari putrisok hivjak igy.
Van neveletlen ( ergo a szulo hibaja ) , akaratos (szemelyiseg), vagy valami szelllemi problema miatti beteg gyerek.
“ Mellesleg, meg nem azt kérdeztem, mit jelent a rossz gyerek, nem a fogalma érdekelne, hanem az hogy mi a tapasztalat.”
Mivel mindenkinek mást takar a “rossz gyerek” fogalma, így addig erre a kérdésre nem lehet válaszolni, amíg ezt te nem definiálod, hogy ahhoz viszonyítva lehessen megmondani, hogy ki a “rosszabb”.
Nekem a rossz gyerek ott kezdődik, aki tudja a szabályokat, de direkt tesz rá. Pl tudja hogy nem lökdössük a másikat, annak ellenére csinálja. De az hogy pl ész nélkül futkorászik vagy az ágyon ugrál nekem nem rossz. Érted valamennyire mire gondolunk mikor kérünk hogy pontosítsd a kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!