Baba ültetése most hogyan?
Sziasztok!
Első gyermekes anyuka vagyok, 0 tapasztalattal a mozgásfejlődés terén (is). Általában azon családtagom női tagjaitól szoktam tanácsot kérni akik már neveltek fel gyereket, hogy ők hogy csinálták stb.
Adott a helyzet, hogy van egy 6 hónapos kisfiam aki még nem fordul. Se hátról hasra, se hasról hátra, viszont az utóbbi egy hétben, ha oldalt fekszik úgy csinál mint aki fel akarna ülni. Vagy ha a hordozóban van is próbálkozik már lendületet venni az üléshez, de még mindig nem sikerül úgy. Plusz az én meglátásom szerint a fejecskéjét se tudja még nagyon hosszan stabilan tartani.
Nos, mikor a párom - a gyermek apja - meglátta, hogy kezdene ülni, ő azóta ülteti, hogy tanulja meg magát tartani.
A családom női tagjai ezen ki vannak akadva, hogy nem szabad a hátát erőltetni, hagyni kell erősíteni még mert momentán ha beülteti az apja, a feje lóg lefele és elég érdekes C alakban ül.
Szeretnélek Titeket anyukákat kérdezni, hogy most akkor melyik lenne a helyes? Az interneten én is olvastam, hogy erőltetni nem szabad semmit, de a férjem nem hisz az internetnek.
Én meg mint írtam, teljesen tapasztalatlan vagyok és nem tudom melyik a helyes most. Férjemnek van már két nagyobb gyereke, s azzal magyarázta, hogy őket is így kezelték és bevált.
Plusz nekem azt mondták, hogy a mozgásfejlődésnek az alapja a forgás, kúszás, mászás és majd ülhet.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
Rosszul fogalmaztam, ugy ertettem, hogy nem tartja stabilan es hosszan a fejet, hiszen a kerdezo maga irta.
Azert egy 6 honaposnal nem kene, hogy ebbol problema legyen, ez semmikeppen se normalis. En ertem, hogy voltak orvosnal, de akkor menjenek el egy masikhoz es kerjenek masodvelemenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!