Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is érezte már a gyereke...

Más is érezte már a gyereke megszületése után, hogy a barátai mintha idegenek lennének? Vagy fordítva ő maga az idegen a barátai között.

Figyelt kérdés
elég szar érzés és fura, hogy akikkel azelőtt jól el tudtam beszélgetni, ma már nem
2010. okt. 24. 15:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Mert már nem ugyanabban a világban éltek... Egy szülőnek a gyereke körül forog minden gondolata, egy független embernek nem. Így nehéz ugyanolyan kapcsolatban lenni a régi barátokkal
2010. okt. 24. 15:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Sok ilyen kérdés volt már, szóval igen sokan vannak így. Csak ezért nem hinném hogy a barát lenne a hibás.
2010. okt. 24. 15:18
 3/11 A kérdező kommentje:
senki nem állította, hogy a barát a hibás, a kérdés nem erre irányult
2010. okt. 24. 15:25
 4/11 anonim ***** válasza:
59%
Igen, Én is így érzek. Azokkal a barátaimmal, akik továbbra is azt az életet élik, mint Én is éltem kislányom előtt, már nem olyan a kapcsolatom. Nem azt mondom, hogy rossz, csak "ritkább", és más. Nyilván, mivel, ahogy egy fenti válaszadó is írta, most más világban élünk. De nem sokáig, jönnek sorban a babák a barátaim között is.... :-)
2010. okt. 24. 15:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy én vagyok a ritka kivétel, de szerintem nem változott a kapcsolatom a barátaimmal. Ugyanúgy összejárunk, igaz most már nem olyan sokszor tartunk csak csajos délutánt azokkal, akiknek még nincs gyerekük, de attól még, hogy talán kicsit ritkábban találkozunk (más városban élünk), még napi kapcsolatban vagyunk, hála ugye az internet világának. És amikor csak tehetjük, találkozunk is.
2010. okt. 24. 16:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Igen, nálunk is így van. Mindenki el volt szállva az örömtől, hogy terhes vagyok, gratuáltak, szét csókoltak, vigyáztak rám, hogy a cigifüst ne rám szálljon, stb.....DE amikor megszületett a picim, akkor a fele se jött babanézőbe és még most se....rohadt szar érzés....sokszor találkoztunk a városban, megnézték, jaj de cuki, ennyi. És akkor nekik ez volt a babalátogatás? Pedig mondtam mindegyiknek, hogy majd jöjjenek el....azóta is jönnek, és a kislányom most már 9 hónapos.

De tőlem is ezt fogják kapni, mert egyszer majd nekik is lesz baba, és nagy ívben lesz@rom őket én is (mármint a "barátokat")

A másik fele meg nagy ritkán felhív, vagy eljön.

Ilyenkor látszik, kik az igazi barátok. 3 ilyen igazi barátom maradt meg, az egyik azóta babás lett:)

2010. okt. 24. 16:34
 7/11 anonim ***** válasza:
nálunk sincs így.Bár én vártam mert barátnőmnek még nincs gyereke pedig évek óta karnak és nekem meg 2 is,és amikor megszületett a pici úgy gondoltam ez most rosszul eshet neki.de nem,intelligens normális emberek közt ilyen nem fordulhat elő.A barátnőm tudja,hogy nekem minden gondolatom a gyerek körül forog így rengeteget beszél,kérdez róla,de én meg igyekszem a nem gyerekes témákat felhozni,igy nem az van,hogy én csak etetésről,pelenkáról,hisztiről éjszaki nem alvásokról beszélek,nem megmaradt a csajos haveri dumcsizás,játszások is.Nyáron csináltuk hogy a gyerek letettük együtt aludni aztán kimentünk a kertbe,sütögetni,borzogatni,nekem ott volt a bébiőr amivel figyeltem a fiam,persze rá is néztünk,de örülök hogy olyan maradt a kapcsolatunk mint volt,de tény tenni kellett érte.
2010. okt. 24. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Látod kérdező, az ilyenek miatt említettem hogy nem a barátok a hibásak, mint az utolsó előtti. Aki nem tudja felfogni hogy más lett az életük de ettől még senki sem rossz. Meg különben is az ilyennek semmi sem jó. Hamennének hozzá akkor az lenne a baj hogy elveszik tőle a gyereket vagy valamit nem úgy csinálnak vele ahogy ő vagy hogy egyáltalán miért nem fogják fel hogy ő erre most nem ér rá... Nem értem miért kell valakit azért utálni meg már most a bosszút szőni, mert neki más az élete vagy esetleg nem szereti a gyerekeket, nem érdeklik annyira...
2010. okt. 24. 16:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsónak nincs igaza.Nelunk is tök ugyanez volt.Elvégeztük az egyetmet,jártunk dolgozni,minden ment tovább.Sokszor taálkoztunk,beültünk ide-oda.Terhes lettem.Ritkultak a találkozások,de neten tartottuk a kapcsolatot.Megszületett a lányom,sokan arra sem voltak képesek,hogy egy smst dobjanak,vagy írjanak egy emilt.Vártam,hogy majd jönnek,szóltam is,hogy ha gondolják jöhetnek.Okéoké,majd,mert most ez és ez van amiért nem érnek rá.Ennek 15 hónapja.Én is eldöntöttem,hogy ha nekik lesz babájuk,én sem megyek el meglátogatni.És itt nincs szó bosszúról.Egyszerűen csak úgy érzem,hogy ha ők nem vették a fáradságot,én miért tegyem?Ha eljönnek,természetesen mi is elmegyünk,de úgy érzem,nem nekem kell lépnem.Egyébként szoktunk találkozgatni,de én is úgy érzem,mintha tök idegen lennék.Beszélgetünk és valahogy azt érzem mint egy új gyerek az osztályban.Sokszor azt sem tudom,miről van szó (kiestem a munkából).De ha általános dolgokról van szó,akkor is fura.Ezt csak tudja,aki már érezte.
2010. okt. 24. 21:02
 10/11 anonim ***** válasza:
De miért kéne mindennek a gyereked körül forogni? Ő a te barátod nem a gyereké... A gyereket magadnak szülted, nem nekik. Ha akarná megnézné, miért baj ha nem akarja? Lehet nem szereti őket, nem érzi jól magát gyerekekkel vagy csak attól fél hogy zavar téged mert a kismamák mindig arról panaszkodnak, hogy nem tudnak pihenni... Arról sem ők tehetnek hogy te kiestél a dolgokból... De hát te tudod, jobb görcsölni, hogy hahaha most jól kicseszek vele és nem megyek el közben ,meg szerintem nekik ez már rég eszükbe sem jut csak te agyalsz rajta. Ja amúgy meg: kommunikáció... Sokkal egyszerűbb lenne elé állni és a képébe mondani hogy hékás mondd már meg őszintén miért nem akarsz eljönni. De hát úgy látszik ehhez még a gyerek után sem vagyunk elég felnőttek.
2010. okt. 24. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!