Miért szekál a férjem? Tényleg elkényeztetném a 12 hetes kisfiamat?
sziasztok! eléggé magam alatt vagyok, mert a párom szerint elkényeztetem a kicsimet. mondja ezt azért, mert éjszaka is eszik -nem úgy, mint az ismerősök gyereke, akit sírni hagytak pár éjszakát-, és amikor csak ketten voltak itthon, sírt a kisfiam, pedig nem fájt a hasa. nem értem, miért gondolja, hogy egy babának nem kell a szórakozás, a foglalkozás, babusgatás... persze rögtön elhallgatott, amint bekapcsolta neki a zenés játékát...
mondjuk az igaz, hogy keveset alszik a babám és sokat igényli a játékot, ölben levést stb. nem szeret egyedül lenni.
szerintem a kisfiam még nagyon kicsi és ha a nap minden percében ölben akarna lenni, akkor sem lenne szó elkényeztetésről. vagy ez lenne az első lépés felé??
mit tegyek, hogy a férjemmel se legyenek súrlódások? más is volt ilyen helyzetben?
köszi a válaszokat! és bocsi a hétmérföldes levélért, jó volt kiírni..
Dehogy kényezteted el! Főleg nem azzal, hogy éjjel is eszik. Ilyenkor még szüksége van rá. Azzal, ha éjjel sírni hagyod, egy idő után leszokik az éjszakai evésről, de nem azért, mert nem kell neki, hanem mert megszokja, hogy senki nem törődik a jelzéseivel. A bizalmát veszíted el vele.
Hallgass nyugodtan a szívedre! Az anyai ösztöneid nem fognak becsapni, ha követed őket, jól fogod csinálni!
Nekem 5 hósan is 3szor kel éjjel, hogy egyen. Elég nagy súlya van, és az anyatejet a babák 1,5 óra alatt megemésztik a tápszert meg 5-6 óra alatt.Persze sok anyatejet átalussza az éjszakát, azok a mázlisták :o)ű
Azért éjjel ne játszál vele, ne is beszélj hozzá, csak etesd meg és simizd a kis kezét amíg el nem alszik.
Első voltam. Még egy dolog eszembe jutott. Amikor az én fiam kicsi volt, én is tartottam tőle, hogy csak velem akar majd játszani és esetleg önállótlan lesz. De elolvastam több hozzáértő véleményét és megnyugodtam: a legtöbben azt mondták, hogy éppen a kicsiként kapott sok-sok szeretettől lesz önálló, mert biztonságban érzi így magát, ezáltal megtanul NEM FÉLNI a világtól.
Ez akkor engem is megerősített abban, hogy nem kell a dolgokat túlkombinálni, az anyai ösztönök nem hazudnak :)
Előttem javasolták, jó ötletnek tartom én is: próbáld meg bevonni a párodat a baba körüli teendőkbe, így (lassan ugyan) ő is rá tud hangolódni a kicsire és jobban megérti, mit miért teszel.
Sok sikert és boldog babázást!
köszönöm mindenkinek. a támogatást és a tippeket is. mindet megpróbálom megfogadni.
egyébként a kisfiam nagyon kiegyensúlyozott baba, szívesen elkápráztatja az egész családot, nem fél a nagyik ölében sem. a lényeg, hogy körülötte forogjon a világ :) viszont kis okos is, sokat "dumál", játszik, szóval szépen fejlődik.
persze amikor más babásokkal találkozunk, apa a legbüszkébb, hogy az ő kisfia milyen ügyes. csak valahogy nem érti, hogy nem az alvástól, evéstől fejlődik az értelme :) jaj, férfi... csak legyen türelmem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!