Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy autista a kisfiam?

Félek, hogy autista a kisfiam?

Figyelt kérdés
11 hónapos a kisfiam. Koraszülött. Mozgásfejlődéssel szépen halad, darabos ételeket eszik, mutogat, ciklizál. De ami feltűnt és nagyon zavar, hogy kerüli a szemkontaktust. Velem meg az apjával felveszi, ránk néz, visszamosolyog, de "idegenekkel" nem igazán. Messzebbről még csak-csak, de ha közelebb hajulnak hozzá akkor elfordul. Sokszor érdekesebbek neki a tárgyak, mint a személyek. Kicsit olyan, mintha útban lennének neki az emberek és ő a tárgyakra vagy az utcán lévő dolgokra (pl autó) akarna figyelni. Nagyon félek, hogy ezek az autizmus tünetei, bár tudom, hogy kicsi még a diagnózishoz.

febr. 8. 22:05
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon kedvesen leírtad, köszönöm szépen, 26os vagyok,most 16honapos a kislányom, okosabb még nem vagyok,de nyugodtabb vagyok,ha figyeljük őt és időközönként látják őt a koraiban. Egyelőre mindent megért, van cca 40szava, gesztusokat használ,kifejezi magát,utánoz,szívesen segít a házimunkában,de borzasztó akaratos és vannak furcsa dolgai. Meglátjuk, az biztos,hogy ha a szülő bizonytalan,jobb utána menni a dolognak. Remélem ti jó úton vagytok és önálló boldog felnőtt lesz a kisfiad,mert azt hiszem egyedül ez számít,hogy boldog legyen és tudjon magáról gondoskodni,ha mi már nem leszünk 🥰
nov. 22. 00:11
 32/33 anonim ***** válasza:

Köszönöm, mint minden szülő én is ebben reménykedem, próbálunk mindent megtenni a boldogulásáért, de nagyon elszomorit, hogy itt vidéken ahol élünk egyáltalán nincs semmilyen magán fejlesztésre lehetőség. Korai fejlesztést is csak állami formában, a szakszolgálaton keresztül sikerült találni. Tmst torna miatt 100 km-t utazunk. Sajnos nem érzem úgy, hogy jó úton lennénk.

Remélem nálatok is minden a legjobban alakul! Ahogy jellemzed nekem teljesen egészséges 16 hónaposnak tűnik! Kisfiam kb 4 szót tudott ebben a korban azokat is elhagyta később. (Ekkor lettem biztos benne, hogy érintett. A visszaesés nagyon erős gyanújel, ez egyáltalán jellemző az egészséges kisgyerekekre ebben a korban, sőt...) Hiszti és

az akaratosság életkori sajátosságok is lehetnek. Azóta is olyan egyet előre kettőt hátra érzésem van ha a fejlődésére gondolok. Mi még nagyon az út elején vagyunk! Kívánom nektek ra sem kelljen lépnetek erre az útra! Szerintem rendben lesz! Nálunk másfél éves kora környékén sokkal több tünet volt. Repkedés, lábujjhegyezés, egész napos sikitozás visitás, nem értett meg semmit

nov. 22. 12:59
 33/33 anonim ***** válasza:
Lábujjhegyezni ő is szokott, nem sokat,de csinálja sajnos. Kezével néha ha izgatott repked is,ez ilyen időszakos, van hogy 1hétig semmi aztán van olyan napja,hogy többször. Kis kapaszkodóm,hogy mindent megért ... Drukkolok nektek, biztosan mindent megtesztek,nem tudom mennyi idős,de még nagyon nagyon sokat fog fejlődni,változni, türelem és kitartás !!! Az életben mindig minden úgy van,ahogy lennie kell, én ebben hiszek,és próbálok nem belezakkanni a várakozásba.koszonom szépen a kedves szavakat,tényleg! ritka már a normális válasz itt a GYK-n 🥰legjobbakat kívánom
nov. 22. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!