Mi kell a kerszteléshez (milyen papirok, igazolás stb. ) szülöknek és a keresztszülöknek? Kell valamit fizetni esetleg, mennyivel elötte kell bejelentkezni a templomba?
szia. pécsi vagyok, de nem ott, hanem egy baranyai kisvárosban (szüleim lakóhelyén) volt a keresztelője a babámnak, gyorsabb volt elintézni, normálisabban állt hozzánk a pap.
adott egy nypmtatványt, amit ki kellett tölteni, ezen a baba, a szülők és a ker.szülők adatait kérte. a ker. szülőnek kell igazolást vinni, hogy alaklmas ker.szülőnek. (meg van keresztelve, volt elsőáldozó, bérmálkozó, nem vált el, ill. ha házas, volt templomi esküvője). ezt az igazolást ott kell kérni, azon a plébánián, ahova aker.szülő tartozik.
kértünk egy időpontot, személyesen mindent megbeszéltünk a pappal, és ennyi.
előző vagyok. mi a baba nagyszüleit, dédszüleit, ill. az én és a férjem testvéreit + családjukat hívtuk meg, de te azt hívsz, akit akarsz.
lényeg, hogy v.milyen FEHÉR színű ruhában legyen a gyerek megkeresztelve, hogy milyet választasz, az megint a te egyéni ízlésedre van bízva. bemész egy bababoltba, mondod, hoyg ker.-re szeretnél ruhát, segítenek.
nálunk délelőtt volt a keresztelő, délben ebéd anyukáméknál. rendeltük a kaját egy étteremből, házhoz hozták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!