Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi kell a kerszteléshez...

Mi kell a kerszteléshez (milyen papirok, igazolás stb. ) szülöknek és a keresztszülöknek? Kell valamit fizetni esetleg, mennyivel elötte kell bejelentkezni a templomba?

Figyelt kérdés
Elsö sorban pécs és környéke érdekelne de persze minden válasznak örülök mert fogalmam sincs mi ennek amenete elsö gyerek,ti hogy csináltátok az ebédet éterem vagy othon és kiket hivtatok(kiket kell)?Milyen ruhába volt a pici a keresztelön(fiam van),én tavasszal szeretném csinálni igy jo lenne valami tavaszi ruhaötlet.Köszi.
2009. jan. 4. 12:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

szia. pécsi vagyok, de nem ott, hanem egy baranyai kisvárosban (szüleim lakóhelyén) volt a keresztelője a babámnak, gyorsabb volt elintézni, normálisabban állt hozzánk a pap.

adott egy nypmtatványt, amit ki kellett tölteni, ezen a baba, a szülők és a ker.szülők adatait kérte. a ker. szülőnek kell igazolást vinni, hogy alaklmas ker.szülőnek. (meg van keresztelve, volt elsőáldozó, bérmálkozó, nem vált el, ill. ha házas, volt templomi esküvője). ezt az igazolást ott kell kérni, azon a plébánián, ahova aker.szülő tartozik.

kértünk egy időpontot, személyesen mindent megbeszéltünk a pappal, és ennyi.

2009. jan. 4. 12:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok. mi a baba nagyszüleit, dédszüleit, ill. az én és a férjem testvéreit + családjukat hívtuk meg, de te azt hívsz, akit akarsz.

lényeg, hogy v.milyen FEHÉR színű ruhában legyen a gyerek megkeresztelve, hogy milyet választasz, az megint a te egyéni ízlésedre van bízva. bemész egy bababoltba, mondod, hoyg ker.-re szeretnél ruhát, segítenek.

nálunk délelőtt volt a keresztelő, délben ebéd anyukáméknál. rendeltük a kaját egy étteremből, házhoz hozták.

2009. jan. 4. 13:02
 3/3 anonim ***** válasza:
A keresztelőért nem kell fizetni az ingyenes. De szoktak ilyekor keresztelő után adni a papnak pénzt mi 5000 Ft-adtunk.
2009. jan. 4. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!