Mennyire van elmaradva a 9 hónapos kislányom?
9 hónapos a kislányom, elég nehezen indult be a mozgásfejlődés,dévény tornára járunk,nyaki izommerevség és a lábán lazaizomzat miatt.Már kúszik 7 hónapos kora óta,de négykézlábra nem tolja magát.Magától ült fel,de ha beteszem az etetőszékbe, már nem döl hátra,hanem ül
Ami a legjobban aggaszt, hogy gagyarászik,de nem ciklizál.Szóval nem mondja hogy bababa,tetete,hanem hümmög,sikítgat.Pápázik,de nem tapsol.Sokat beszélek hozzá,énekelek.Nem tudom,hogy mivel segíthetném a fejlődését.
"Ami a legjobban aggaszt, hogy gagyarászik,de nem ciklizál.Szóval nem mondja hogy bababa,tetete,hanem hümmög,sikítgat.Pápázik,de nem tapsol."
Istenem, ezzel semmi baj nincs :D Ez így rendben van.
"Magától ült fel,de ha beteszem az etetőszékbe, már nem döl hátra,hanem ül"
Ez miért baj?
Másznia 10 hónapos korig kell elvileg (azt hiszem, hogy ülni is), de ismerősi körben két kislány is van, akik még nem másznak, és elvileg velük sincs baj, alakul a négykézlábazás... (az egyik biztos laza izomzatú, azt dévényes állapította meg, a másikról nincs infóm, de lehet ő is, ott tesó is később kezdett mindent).
Szóval a te babád még nincs is elmaradva :)
Az én fiam egyébként már majdnem egy éves volt, mikor szabályosan tudott tapsolni, addig csak mi tudtuk, hogy amit épp művel, az tapsolás 😀
Bocsi rosszul fogalmaztam.Szóval magától még nem ült fel,csak ha beleültetem az etetőszékbe már ülésbe húzza magát.
Kedves 3.!Nem-nem szeretném diplomáztatni,de mivel ezeket "tudnia" kellett volna a védőnői kérdőív szerint,ezért gondoltam megkérdezem.
4!
Az viszont gáz!
Míg nem ül magától, tilos olyan szögben még döntve fektetni (!!!) is, ahonnan ülésbe tudja húzni magát, mert az egy rossz reflex következménye, és nagyon rosszat tesz a gerincnek...
Szia! Az én kisfiam 9 hónaposan kezdett el mászni, ő is kb 7 hónapos korától kúszott. Meglátod, egyik napról a másikra elkezd majd mászni. Ameddig nem mászik, addig ne is várd, hogy magàtól felüljön, majd mászásból fog kiülni.
A szótagismétlést (mamama,dedede,stb) most, kb 11 hónaposan kezdte el, szintén úgy, hogy egyik este rákezdett a semmiböl 😅 Tapsolni még ő sem tapsol, pápázni is csak akkor ha épp van kedve. Leginkább nekem szokott pápázni, akiket ritkábban lát, azoknak nem igazán.
Ezeket csak azért írtam le, hogy lásd, semmivel nincs elkésve a lányod 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!