2,5 hónapos babám még nem nevet, és csak nagyon ritkán mosolyog, ez normális?
Figyelt kérdés
Babáitok mikor mosolyogtak és nevettek először? Mivel értétek el? 2,5 hónapos a kisbabám, és csak ritkán mosolyog, akkor is leginkább csak a kontrasztos kártyáira, nem ránk, hiába produkáljuk magunkat neki. Jó esetben még a nagyikra, de olyan rossz érzés, hogy rám nem igazán, pedig annyit foglalkozom vele. Nevetésről még álmodni sem merek. Nem attól tartok, hogy vele lenne gond, inkább magamat okolom, hogy miattam nem elég mosolygós, nevetős. Mit csinálok rosszul?febr. 6. 11:14
1/3 anonim válasza:
😐 én tök komolyan nem értem az ilyen kérdéseket. Egy 2.5 hónapostól nem várhatjatok el, hogy nevetgéljen meg mosolyogjon egész nap. Komolyan...az egyik azt hiszi, hogy nem szereti a 10 hónapos gyereke, mert elhúzódik a puszitól...most meg az a baj, hogy nem nevet. Hagyjátok már békén fejlődni ezeket a gyerekeket és nem ilyenek miatt stresszelni magatokat. Majd fog mosolyogni meg nevetni később. Most nem az a dolga, hanem, hogy egyen, aludjon és nőjön.
2/3 anonim válasza:
Én megértem mièrt kérdezi 1-es. Négy hónapos a fiúnk. Olyan erővel basztat minket a védőnő, orvos stb és több barátnőm is erről számolt be (2-4 hónapos babákkal mind), hogy nem a tankönyv szerint fejlődik a gyerek. Pl. 2 hónaposan nézegesse a kezeit, 3 hónaposan fűzze össze, nevessen stb. Kezdetben én is kétségbe estem, hogy basszus baj van vele. Mert folyton ezt tolták. Nem mindegyik gyerek fejlődik ugyanúgy. Miénk már rég fogott, mikor elméletileg még "nem kellett volna", de nevetni "később" nevetett. Nekem is időbe telt, hogy elengedjem ezt a csesztetést, hogy nem úgy fejlődik a gyerek. Ha lesz olyan amit nem tud az elvárt után egy két héten belül elviszem szakemberhez. Eddig egyszer kellett vinni megoldódott. Én így teszek továbbra is. Van olyan barátnőm aki teljesen rá van erre görcsölve. Szóval én megértem aki kételkedik a gyerekben és magában, hogy jól csinálja-e.
3/3 anonim válasza:
Mivel kifejezetten megkérdezted, a mi gyerekeinkkel hogy volt:
Az én babám 6 hetesen mosolygott először. Most ott tartunk ahol ti, 3 hónapos lesz nemsokára.
Viszont már hetek óta sokat mosolyog ránk, nevet, reggelente mosolygósan ébred, ettől teljesen odáig vagyunk. Sosem néztem, mi a normális, mikor mit kellene csinálnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!