Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónapos babátok is ilyen...

20 hónapos babátok is ilyen okos, vagy az enyém tényleg többet tud?

Figyelt kérdés

Tényleg nem nagyképűségből,csak érdekel,hogy más ennyi idős babája is ennyit tud,vagy az én fiam okosabb-e,mert elég sok dolga van,ami meglep.Pár példa:

Jóformán egyedül öltözik,egyedül iszik üvegpohárból,majdnem mindent teljes mondatokba mond,meg tudja különböztetni a számokat,és a betűket.Van egy cicás naptárja,azon mutatta,hogy anya,itt a vicces cicus,meg itt vannak a számok.Elszámol tízig(bár a hatot,meg a hetet néha kihaggya),mondja,hogy 20,30,100,és ha megkérdezem,melyik a legnagyobb szám,mondja,hogy millió!

Tudja a nevét,de nem csak a keresztnevét,hanem vezetéknévvel együtt,Pl.:Kovács János.

Tudja,hogy anya neve pl.:Eszter,apa neve pl.:józsef, mi a mama és papa neve.

De ezen kívül rengeteg dolgot mond,és csinál,ami szerintem inkább nagyobb gyerekekre vall.Tehát tényleg minden nagyképűséget félretéve, a ti gyereketek is csinál már ilyeneket?Vagy esetleg érdemes lenne vele külön foglalkozni?

Köszi a válaszokat!

2010. okt. 24. 09:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha igaz,amit írsz,akkor nagyon okos a fiad. De én nem foglalkoznék külön vele,csak annyit csak annyit,amit magától is c sinál. Sok gyerek lett felnőtt korára személyiségzavaros,mert a szülő zsenit akart nevelni belőle. Nem volt gyerekkora,pedig az fontosabb mindennél.
2010. okt. 24. 09:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Persze,én sem akarok belőle minifelnőttet csinálni,csak esetleg előbb itthon több mindenre magtanítani.Csak azt nem tudom,hogy más baba is tudja-e ezeket,vagy nem.
2010. okt. 24. 09:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem tényleg okos kisfiad van.bár az én 21 hónapos fiam is sok mindent csinál ezekből,bár számolni igy nem számolunk,én még feleslegeseknek tartom ilyenekkel tömni a buksiját,magától meg honnan tanulná meg?amikor megyünk lefelé a lépcsőn számol,de ez épp elég.öltözni nem öltözik egyedül de segít,inni iszik,már ő is mondatokat mond.A Nevét is megmondja.Szerintem okos fiad van,de ebben a korban olyanok mint a szivacs,és azért ezzel óvatosan kell bánni.

2010. okt. 24. 09:18
 4/10 anonim ***** válasza:

ha már ennyi mindenre megtanitottad akkor nem kéne vele külön foglalkozni. Szerintem a JÁTÉK a legfontosabb ebben a korban.

Ha majd esetleg 5-6 éves korában is kiemelkedő tudását megtratja akkor viheted el valahová.

2010. okt. 24. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Sztem nagyon ügyes, okos fiad van.Ezeket mind magától tanulta meg vagy te tanítottad neki?( Persze amit tanítani lehet azokra értem.)

Az én kislányom 19 hónapos, szavakat tud mondani,mondatokat még nem. Számolni még eszembe se jutott,hogy tanítsam,biztos tudná ha minden nap elmondanám neki. Felöltözni nem tud, vetkőzni már jobban.:-) Pohárból tud inni kislányom is egyedül, és az állatokat is felismeri a könyvben.

2010. okt. 24. 10:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Volt,amit én tanítottam,de a nevét,meg a mi nevünket is magától mondta,gondolom hallotta,hogy mi hogy szólítjuk egymást.Játékból számoltunk,de ő mutatta nekem,melyik a szám,meg melyik a betű.Ha mutatom egy ujjam,mondja,hogy egy,ha négyet,mondja,hogy négy.Ezeket nem én tanítottam.Lehet hogy mesében látta nem tudom,ezért furcsa.
2010. okt. 24. 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Az én kislányom 19hónapos és ezeket szintén tudja.Ő is rendesen megmondja a nevét és hogy hol lakik.Számol és a betűs kirakót is kirakja.Néhány mondokát eltud mondani,de azért hagy ki szavakat.Én természetesen élem meg,ő ilyen tipus.Bár igen furcsa néha(nem nézem le),hogy az ugyan ilyen idős szomszéd fiu egy mukkot nem mond.

Szerintem hagyd a külön foglalkozást,én hagyom.Legyen boldog gyerek.Ha nagyobb korában is ilyen okos lesz akkor majd gondolkodom rajta.De most nem erőltetnék semmit.

2010. okt. 24. 14:31
 8/10 anonim ***** válasza:
szia, igen okos, de pl. azt hogy "melyik a legnagyobb szám, a millió", azt lehet hogy megmondja, de nem tudja ám, hogy az most pontosan mit jelent. Én a kicsimnek azt tanítottam meg viccből, hogy ha megkérdem, ki a világtanács elnöke (nálunk van erről egy vicces családi anekdota), akkor megmondja, hogy ő. szintén 20 hónapos, egy gyógypedagógus szerit legtöbbb mindenben 2,5 éves szinten van. szóval, nem ez az átlag, ami a kisfiad, okosabb, mint az átlag.
2010. okt. 24. 22:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! Tudom már nagyon régi a kérdés...most mi újság a gyermekeddel? Jelenleg is kiemelkedőbben teljesít. Én ugyanígy vagyok a 21 hónaposommal. Számol, egyedül eszik/iszik/lépcsőzik, mondatokban beszél, rövidebb mondókákat mond, pedig nem tuszkolom a fejébe és nem foglalkozom vele többet mint bárki más...

A védőnő mindig elcsodálkozik rajta.

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez nem egyenesen arányos azzal hogy később pl jobban teljesít az oviban/iskolában...stb?

2015. aug. 11. 08:13
 10/10 anonim válasza:
A 9.kerdesre a valasz engem is erdekelne. Illetve a 9.kerdezo is megirhatna a sajat tapasztalatat :) koszonom!
2022. okt. 8. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!