A túlzott A vagy C vitamin fogyasztásától ellehet vetélni? Mi a megengedett mennyiség? Sok helyről hallottam, hogy emiatt vetélhettek el és nem szeretném, hogy a babámnak baja essen.
Figyelt kérdés
jan. 25. 14:58
11/16 anonim válasza:
9-es: ott van a 3. válaszomban: Csukamájolaj vagy A-vitamint nagy dózisban (700 mikrogramm) tartalmazó étrendkiegészítő nem szedhető. A legtöbb várandósvitamin az A-vitamin elővitaminját, karotinoidokat tartalmaz, ezért ezek biztonsággal használhatók.
Szedjél egy terhesvitamint (bármelyiket) és amellé pluszban NE szedj A vitamint. Májat ne egyél mindennap, de heti 1x nyugodtan egyél valami májasat, ha szereted, más ételből meg sem tudod közelíteni azt a mennyiséget, ami gondot okozna. :)
12/16 babyboom567 válasza:
Ha májat májjal+ napi több doboz étrendkiegészítőt megeszel,hamarabb kerülsz mérgezéssel te kórházba,minthogy elvetéljél.És pontosan fogják tudni,hogy mitől lettél rosszul.
13/16 anonim válasza:
Gyanús, hogy nem tervezett terheaséged van, és ezzel akarsz vetélni. De ettől biztos nem fogsz....
14/16 babyboom567 válasza:
Jah,és ha olyan magas lesz az A vitamin szinted,hogy az vetélést okoz,még börtönbe is kerülsz otthoni magzatelhajtás miatt,hisz ez csak szándékosan lehet.Természetes életvitellel ez nem történik meg.
15/16 A kérdező kommentje:
17:43 köszi, hogy ennyitől megakarnád állapítani, hogy milyen ember vagyok, de nem szó sincs vetélésről!!! Mindig is szedtem vitamint, de nem tudom, hogy mi ilyenkor a jó mennyiség… első terhesség
jan. 25. 18:04
16/16 babyboom567 válasza:
Egyél rendesen ahogy eddig tetted, szedjél terhesvitamint és ennyi.Ne egyél fókazsírt meg napi 5 kiló májat,meg 20 féle A-vitaminos étrendkiegészítőt,és napi több üveg csukamájolajat és semmi bajod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!