A túlzott A vagy C vitamin fogyasztásától ellehet vetélni? Mi a megengedett mennyiség? Sok helyről hallottam, hogy emiatt vetélhettek el és nem szeretném, hogy a babámnak baja essen.
"Az A-vitamin túlzott bevitele előnytelen a magzatra nézve. A májpástétomok, májkrémek esetében kisebb a kockázat, ezeket havonta 2-3 alkalommal, legfeljebb 30 gramm mennyiségben szabad fogyasztani, de az étrendből el is hagyhatók. Csukamájolaj vagy A-vitamint nagy dózisban (700 mikrogramm) tartalmazó étrendkiegészítő nem szedhető.
A legtöbb várandósvitamin az A-vitamin elővitaminját, karotinoidokat tartalmaz, ezért ezek biztonsággal használhatók." Dietetikusom által adott "mit ne egyen a kismama" összefoglalóból másolva.
az első mondat lemaradt
Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint minden állat mája, ezért ennek fogyasztása kerülendő, mivel
Arról már én is hallottam, hogy az első pár hétben a magas C vitamin bevitel vetélést okoz, de csak egy bizonyos vegyületű kapszula, és óránként kell beszedni.
Egy blogon olvastam pár éve, egy nőnek bejött.
Hogy amúgyis megszakadt volna a terhesség, azt nem tudni. Egészséges volt a nő.
#9! Ne told túl. Terhesvitamint nyugodtan szedhetsz, sőt, ajánlott. Mellé A vitamint ne szedj nyilván. Attól, hogy néha megeszel egy májkrémes kenyeret, semmi bajod nem lesz. A húslevesből se kell kidobálni a főtt répát, csak ne ezeken élj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!