Aki feküdt bent a kórházban a gyermekével (Miskolci kórház érdekelne, de bármelyik jó), leirná miket kell vinni, hogy működik. Stb?
szia!
én 2 hónapos babával voltam kórházban, igaz nem Miskolcon, hanem másik városban.
a fizetős szoba biztos színvolnalas, a mi kórházunkban szocreál vas rácsos kiságyak voltak. természetesen olyan ruhába öltozteted,a mibe akarod, gondolom, rugdalózóba. te is normális ruhában "lehetsz" napközben, úgy értem, nem kell pizsamában lenni.
a kezelésre, vérvételre elviszik ők, vagy az injekciót a kórteremben kapja meg. legalábbis nekünk így volt. de mindent kérdezni kell.
az enyém is nagyon sírós volt, én úgy sétáltam vele, hogy a kezemben volt és úgy sétáltunk, meg leültem vele egy padra. 10 napig voltunk bent, a hátam úgy megfájdult, hogy azóta is fáj(2 éve). nem tudom, meddig lesztek bent, ha csak pár napig, akkor ki lehet bírni. én is ősszel voltam bent vele(november) , jól felöltöztettem+ vastag plédbe tekertem és úgy vittem ki a kórház kertjébe. természetesen mindent vinni kell, pelenka, cumisüveg, fürdető, popsikrém stb.
egy jó tanács: mindent kérdezz, mindig, mert jogod van tudni, hogy mikor mit csinálnak vele. én elb.sztam, mert hagytam a fejemre nőni a bunkó nővérkéket, akik mindenbe beleszóltak és mindenre engedélyt kellett volna tőlük kérnem.
remélem, neked jó tapasztalataid lesznek és meggyógyul a babád hamar, és nem kell napokig bent lennetek.
Szia!
Budapesten lakom, de borsodi vagyok, 1 éves lányom otthon míg anyuéknál voltunk belázasodott, 40 fokos láta lett, nem ment le semmitől sem a láza, bevittük Barcikára a kórházba, benttarrottak minket, mert vénát nem tudtak szúrni neki, mivel magas bolt a láza pattantak szét az erei, nem kaphatott infúzióban gyógyszert, hűtőfürdő, vizeslepedőzés ment egész éjjel, + kúp, meg hoztak még 4 gyereket ilyen magas lázzal, valami vírust elkaptunk.
Szóval 4 napig voltunk ott, egy 5 ágyas kórteremben. Volt a felnőtt kórházi ágy, mellette a vas rácsos kiságy a gyerekeknek, aminek az oldalát le fel lehet engedni. Lányom csak úgy tud aludni, ha fogja a fülem, leengedtem a kiságy egyik oldalát, összetoltam a kisággyal a az én ágyam, így egymás mellett aludtunk.
Én enni nem kaptam, a gyereknek hozták a reggelit ebédet vacsorát.
Vigyèl magadnak enni, inni, folyosókon van hűtő mikró ahová be lehet pakolni melegíteni. Pohár kés villa pizsama törölköző, tisztálkodó szerek papucs köntös. Gyereknek is 8 vàltás ruha, törölköző, pelenka popsitörlő, tisztálkodó szerek. Van ott kiskád ahol le tudod fürdetni.
A picik a kézfejükbe, vagy a fejükbe a kutacsba kapják a művénát ami míg ventillátoros vannak bent marad, mert ott kapják a gyógyszereket.
Vizsgálatra vagy felmegy az osztályra a doki, vagy jön egy betegápoló, szólít, te viszed a babád, ő meg kísér hogy hová kell menni.
Vegyetek sz auchanban egy babatornáztatót, Azt be Tudod vinni, el lesz vele a babád. Vittem tv-s mini dvd lejátszót, mesét nézett, én meg este filmet, játékokat vittem be a gyereknek.
Ne izgulj, nem olyan vészes az a kórházi lét, ezen ne aggódj, olyan lesz mint mikor szülni voltál bent!
A babád sajnàlom, nekem is volt epekövem, nagyon tud fájni èjjel nappal, csodálom hogy tud aludni, én megműtettem magam, kivetettem sz epém a kővel együtt, azóta nem fàj, mert nincs ami fájjon:) és ugyan olyan az èlet epe nélkül is, meg attól bem volt nekem sem székletem.
Lehet ti is jobban járnátok ha kivennék az epekövet.
szia!
én a négy hónapos fiammal voltam bent a nyáron egy autóbaleset miatt. nem lett semmi baja, csak megfigyelésre tartották bent pár napra. szintén nem miskolc.
szintén ránk sem néztek a nővérek. szerencsére egy két felnőttágyas szobában egyedül voltunk, volt hely, letettem neki egy plédet és azon elvolt. behozattam a játékait stb., semmi baj nem volt. sőt, nagyon jó volt, hogy kicsit ki tudtam pihenni az ijedtséget, mert nem kellett háztartani stb., csak a fiammal foglalkozhattam.
mindig, mindnehová mentem vele, egy percre se hagytam magára de ezt nem is kérték. vizitkor és egyébként sem, sosem zavarták ki az apját, viszont más látogató csak látogatási időben jöhetett be. kaptam ellátást, engem is felvettek az osztályra, akkor még csak anyatejes volt a babám. volt kiskád, rácsos fém kiságy, adtak kisplédet, mondjuk nemigen kellett. behozattam apával mindent, egy rakás ruhát neki, kozmetikumokat, pelust, magamnak is ruhákat, kozmetikumokat, evőeszközöket, olvasnivalót, zsepit, wc-papírt...
én többször levittem a kórház udvarára, a kezemben, babakocsi nem volt velünk. a folyosón sétálást nem ajánlották a nővérek, nehogy az egészséges gyerekem összeszedjen valami bacit a többi gyerektől, szülőtől, látogatótól, inkább akkor a kórterem vagy az udvar.
az alváson ne aggódj. az én fiam itthon a legkisebb parkettanyikorgásra is azonnal felriadt, ott meg vígan aludt úgy, hogy a fal túloldalán volt az ebédlő, a szomszéd kórteremben meg visított egy másik gyerek. éjjel engedélyt kaptam, hogy mellettem alhasson, ahogy itthon is, csak szóltak, hogy a fal felőli oldalra tegyem, mintha magamtól nem oda tettem volna...
végül is ki lehetett bírni, nem volt annyira vészes, mint gondoltam. a nővérek is normálisak voltak, de ránk se néztek, nekem kellett kérnem, ha akartam valamit.
kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!