Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki feküdt bent a kórházban a...

Aki feküdt bent a kórházban a gyermekével (Miskolci kórház érdekelne, de bármelyik jó), leirná miket kell vinni, hogy működik. Stb?

Figyelt kérdés
3hónapos lesz a fiam,és hétfőn bekell feküdnünk a kórházba(Miskolcon a gyekbe),mert epeköve van,+magától nincs széklete 1hónapja,és mivel csak szopik,igy nekem is bekell feküdnöm vele.(ha nem szopizna se hagynám ott egyedül).És nemtudom hogy működik ott,mert azt mondták gyógyszeres kezelést kap majd,de nemtudom hogy ilyenkor elviszik ők a gyereket,vérvétel..stb-re,vagy nekem kell vinni?És milyen "szobák"vannak egyáltalán?Mert közölték hogy van vip szoba,ahol velem lehet a gyerekem egész nap,éjjel is,naponta 2ezer ft,ez nyilvánvaló hogy ezt választjuk,de fogalmam nincs milyen ágy van ott,nem az enyém érdekel,hanem a gyereké.Mert abba a "ketrecbe",amibe szülés után volt,abba már nemfér bele,kiságy gondolom meg nincs ott,vagy igen?Azt mondták utcai ruhába lehet a gyerek.Aki volt esetleg ilyen pici babával bent,leirná a tapasztalatát?Az mégjobb lenne ha lenne esetleg olyan aki itt Miskolcon volt bent,de a többi válasz is érdekel persze.Mert nagyon félek,mivel itthon is egész nap üvölt szegénykém,és fogalmam nincs mi lesz velünk bent abba a lyukba napokig....Addig van csendbe még alszik meg eszik,meg ha sétálunk,de itt nemtudom elvinni sétálni,vagyis eltudnám,csak gondolom nem lehet.Itthon is a lakásba járkálunk,egyik szobából a másikba,de ott hogy,hova járkáljak vele?Fél perc alatt körbeviszem a kórtermen...Semmi nem köti le még őt,csak nagyon rövid ideig,az is csak a kiságy fölött a forgó,amit nemtudok bevinni.Nemtudom mi lesz igy,,már 2napja csak bőgök...tudom nem szabad,mert ő is megérzi,de annyira félek,tanácstalan vagyok,félek hogy mi lesz vele,félek a bentléttől,mert nembirom sajnos a kórházat.Köszönöm ha tudtok tanácsot adni.
2010. okt. 23. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:

szia!

én 2 hónapos babával voltam kórházban, igaz nem Miskolcon, hanem másik városban.

a fizetős szoba biztos színvolnalas, a mi kórházunkban szocreál vas rácsos kiságyak voltak. természetesen olyan ruhába öltozteted,a mibe akarod, gondolom, rugdalózóba. te is normális ruhában "lehetsz" napközben, úgy értem, nem kell pizsamában lenni.

a kezelésre, vérvételre elviszik ők, vagy az injekciót a kórteremben kapja meg. legalábbis nekünk így volt. de mindent kérdezni kell.

az enyém is nagyon sírós volt, én úgy sétáltam vele, hogy a kezemben volt és úgy sétáltunk, meg leültem vele egy padra. 10 napig voltunk bent, a hátam úgy megfájdult, hogy azóta is fáj(2 éve). nem tudom, meddig lesztek bent, ha csak pár napig, akkor ki lehet bírni. én is ősszel voltam bent vele(november) , jól felöltöztettem+ vastag plédbe tekertem és úgy vittem ki a kórház kertjébe. természetesen mindent vinni kell, pelenka, cumisüveg, fürdető, popsikrém stb.

egy jó tanács: mindent kérdezz, mindig, mert jogod van tudni, hogy mikor mit csinálnak vele. én elb.sztam, mert hagytam a fejemre nőni a bunkó nővérkéket, akik mindenbe beleszóltak és mindenre engedélyt kellett volna tőlük kérnem.

remélem, neked jó tapasztalataid lesznek és meggyógyul a babád hamar, és nem kell napokig bent lennetek.

2010. okt. 23. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Budapesten lakom, de borsodi vagyok, 1 éves lányom otthon míg anyuéknál voltunk belázasodott, 40 fokos láta lett, nem ment le semmitől sem a láza, bevittük Barcikára a kórházba, benttarrottak minket, mert vénát nem tudtak szúrni neki, mivel magas bolt a láza pattantak szét az erei, nem kaphatott infúzióban gyógyszert, hűtőfürdő, vizeslepedőzés ment egész éjjel, + kúp, meg hoztak még 4 gyereket ilyen magas lázzal, valami vírust elkaptunk.

Szóval 4 napig voltunk ott, egy 5 ágyas kórteremben. Volt a felnőtt kórházi ágy, mellette a vas rácsos kiságy a gyerekeknek, aminek az oldalát le fel lehet engedni. Lányom csak úgy tud aludni, ha fogja a fülem, leengedtem a kiságy egyik oldalát, összetoltam a kisággyal a az én ágyam, így egymás mellett aludtunk.

Én enni nem kaptam, a gyereknek hozták a reggelit ebédet vacsorát.

Vigyèl magadnak enni, inni, folyosókon van hűtő mikró ahová be lehet pakolni melegíteni. Pohár kés villa pizsama törölköző, tisztálkodó szerek papucs köntös. Gyereknek is 8 vàltás ruha, törölköző, pelenka popsitörlő, tisztálkodó szerek. Van ott kiskád ahol le tudod fürdetni.

A picik a kézfejükbe, vagy a fejükbe a kutacsba kapják a művénát ami míg ventillátoros vannak bent marad, mert ott kapják a gyógyszereket.

Vizsgálatra vagy felmegy az osztályra a doki, vagy jön egy betegápoló, szólít, te viszed a babád, ő meg kísér hogy hová kell menni.

Vegyetek sz auchanban egy babatornáztatót, Azt be Tudod vinni, el lesz vele a babád. Vittem tv-s mini dvd lejátszót, mesét nézett, én meg este filmet, játékokat vittem be a gyereknek.

Ne izgulj, nem olyan vészes az a kórházi lét, ezen ne aggódj, olyan lesz mint mikor szülni voltál bent!

A babád sajnàlom, nekem is volt epekövem, nagyon tud fájni èjjel nappal, csodálom hogy tud aludni, én megműtettem magam, kivetettem sz epém a kővel együtt, azóta nem fàj, mert nincs ami fájjon:) és ugyan olyan az èlet epe nélkül is, meg attól bem volt nekem sem székletem.

Lehet ti is jobban járnátok ha kivennék az epekövet.

2010. okt. 23. 18:49
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

ilyen babatornáztató jól jön!

2010. okt. 23. 18:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mi Zalaegerszegen voltunk kórházban, sérvvel műtötték a fiamat, 9 hónaposan. Eredetileg 3 hónaposan műtötték volna, de nem lett jó a vérképe, ezért vártak ennyi ideig. De jobb lett volna még 3 hónapos korában, mert így nem tudott semmit csinálni, a földre ugye nem tudtam letenni. Fizetős szobában voltunk mi is, volt egy nagy kórházi ágy nekem és egy ugyanakkora ágy a gyereknek, de volt rajta rács. Én melegítőt vittem magamnak, a fiamon meg rugdalózó volt. Akkor kellett csak kórházi ruhát rátenni, amikor a műtőbe ment, de oda is én vihettem le. Nálunk még a műtét előtti kábító löttyöt is nekem kellett beadnom a fiamnak. Amikor a branült beletették a kezébe, akkor el kellett vinnem a kezelőbe, amíg csinálták, addig kiküldtek, de utána a kezembe adták. A kiságy fölötti forgót szerintem simán beviheted, ha rá tudod tenni a kórházi ágyra, persze, ha egy ágyas szobában lesztek. Egyébként mindent vinni kell, pelenka, stb. Én vittem a fiamnak játékokat, úgyhogy nagyjából elvolt velük, de mivel én ott voltam, a nővérek rá sem bagóztak. Amikor el kellett zarándokolnom a kórház másik végébe a térítési díjat befizetni, akkor mondtam, hogy nézzenek rá, de be sem jöttek a szobába. Ja, és amikor nagyvizit volt, az összes szülőt kizavarták, nemcsak a kórteremből, hanem az egész gyerekosztályról, kint kellett dekkolnunk a lift előtt. Egyelőre ennyi jutott eszembe.
2010. okt. 23. 21:02
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.Elvileg pár napig leszünk bent,de majd bent elválik hogy használ e a gyógyszer.Gyógyszerrel próbálják"eltüntetni"az epekövét,mert műteni nem akarják mert nagyon pici,de ha nem használ a gyógyszer,akkor muszáj lesz.Itt biztos nem lesz elit szoba azért mert fizetek(sajnos),és ráadásul fizetek a vip szobáért,és igse biztos hogy csak ketten leszek a fiammal,lehet többen leszünk,ha lesz üres szoba,akkor lehetünk ketten.Bele se merek gondolni mi lesz ha többen leszünk bent...aludni csak a levegőn tud ő is zavartalanul,amúgy szegénykém orditva alszik el a eltud,és ha el is tud,orditva kel...nagyon kivagyok már,rossz hogy nemtudok rajta segiteni,és már én is nagyon nehzen birom hogy egész nap sir,még wc-re se tudok elmenni.....remélem minden rendben lesz.
2010. okt. 23. 21:08
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.majd meglátom milyen szobába leszünk,és legfeljebb behozatom a párommal a forgót.a szobába bejöhetnek amúgy a látogatók?legalább a párom jólenne ha bejöhetne,pont ezért,ha "elkell mennem"valahova,vagy zuhanyozni,bármi,azért egy 3hónapos babát nemhagyhatok egyedül,és nem is hagynám.Nem a zuhanyzásra gondolok konkrétan,de idegen helyen még annyira sem hagynám egyedül még zuhanyzok,itthon tudom mi hogy van..stb,de ott nem.
2010. okt. 23. 21:35
 7/9 anonim válasza:
Mi Miskolcon voltunk a Megyeiben kb két hónapos volt.Két éjszakát töltöttünk bennt,én is megvoltam ijedve,de nem volt vészes az ápolók kedvesek voltak össze is lehet ismerkedni a többi anyukával,én anyaszálláson voltam,az nem volt a legjobb.Én is szoptattam igy éjszaka telefonáltak ha fölébredt enni.Kajajegyet lehet venni igy van reggeli,ebéd.Kisfiunk nagyon jól viselte el volt nem is sirt.Kitartás minden rendben lesz.
2010. okt. 24. 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! A zalaegerszegi vagyok. Hát sajna én sem voltam egyedül, bár kérhettem volna egyágyas szobát, de gondoltam, jobb ha van társaság. Hát lett ... A látogatók amúgy bejöhettek nálunk a szobába, de volt látogatási rend, és csengetni kellett a folyosó végén, úgy engedte be a látogatókat a nővér. Ha én ki akartam menni az osztályról, akkor is szólnom kellett és a nővér nyitotta ki az ajtót. Nem tudom máshol ez hogy van. Ne aggód, hamar túllesztek rajta, engem is sokkal jobban megviselt ez az egész, mint a fiamat. Ő fel sem vette. Kitartás, szorítok nektek, hogy minél hamarabb hazamehessetek.
2010. okt. 24. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:

szia!

én a négy hónapos fiammal voltam bent a nyáron egy autóbaleset miatt. nem lett semmi baja, csak megfigyelésre tartották bent pár napra. szintén nem miskolc.

szintén ránk sem néztek a nővérek. szerencsére egy két felnőttágyas szobában egyedül voltunk, volt hely, letettem neki egy plédet és azon elvolt. behozattam a játékait stb., semmi baj nem volt. sőt, nagyon jó volt, hogy kicsit ki tudtam pihenni az ijedtséget, mert nem kellett háztartani stb., csak a fiammal foglalkozhattam.

mindig, mindnehová mentem vele, egy percre se hagytam magára de ezt nem is kérték. vizitkor és egyébként sem, sosem zavarták ki az apját, viszont más látogató csak látogatási időben jöhetett be. kaptam ellátást, engem is felvettek az osztályra, akkor még csak anyatejes volt a babám. volt kiskád, rácsos fém kiságy, adtak kisplédet, mondjuk nemigen kellett. behozattam apával mindent, egy rakás ruhát neki, kozmetikumokat, pelust, magamnak is ruhákat, kozmetikumokat, evőeszközöket, olvasnivalót, zsepit, wc-papírt...

én többször levittem a kórház udvarára, a kezemben, babakocsi nem volt velünk. a folyosón sétálást nem ajánlották a nővérek, nehogy az egészséges gyerekem összeszedjen valami bacit a többi gyerektől, szülőtől, látogatótól, inkább akkor a kórterem vagy az udvar.

az alváson ne aggódj. az én fiam itthon a legkisebb parkettanyikorgásra is azonnal felriadt, ott meg vígan aludt úgy, hogy a fal túloldalán volt az ebédlő, a szomszéd kórteremben meg visított egy másik gyerek. éjjel engedélyt kaptam, hogy mellettem alhasson, ahogy itthon is, csak szóltak, hogy a fal felőli oldalra tegyem, mintha magamtól nem oda tettem volna...

végül is ki lehetett bírni, nem volt annyira vészes, mint gondoltam. a nővérek is normálisak voltak, de ránk se néztek, nekem kellett kérnem, ha akartam valamit.

kitartás!

2010. okt. 25. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!