Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem hízik a babám?

Miért nem hízik a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 2 hetes babárol lenne szó. Mielőtt bárki mondja, hogy orvos ilyenek, holnap jön a Vedono vele is minden nap beszélek és egyenlore nem mond semmi olyat ami miatt aggódni kéne. 3kg al született a kisfiam, 2.65kg al jöttünk el a kórházból. Mertem a súlyát kb 1 hétre rá és 2.72-2.74 volt viszont pár napja minden nap mérem amit tudom nem szabadna viszont leesett a súlya. Ugyan annyi mint amennyivel eljöttünk a kórházból 2.64. Este mondta a Vedono hogy fürdetes előtt merjem. Cicizik rendesen napi 8x etetem van hogy cicibol de van hogy fejem a tejem es adagonkent 40ml-t eszik. Pici kaki van napi 6-7 pelus. Mi lehet a baj miért nem hízik a kis szerelmem ? Előre is köszönöm a választ.

2024. jan. 23. 20:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
10# Te meg a szoptatásnáci hozzászólást. :D Barátnőm nem mérte otthon,direkt elrakta a mérleget. Iszsz szoptatott,0-24,nyelt a pici,volt elég vizelete,jól tapadt,kórházba már behívott szoptatási tanácsadót is,mert az előző terhességnél is nehezen indult. 2-3 hétre rá látta csak a védőnő,akkor mérték meg. Még a 10%-ot is visszafogyta,ami megindult a kórházban. Konkrétan nem hitte el,főleg hogy már nem az első gyereke volt,tehát tudta mi a dörgés és szoptatott már előtte is. Vártak még picit,de sajnos nem mozdult. Ahogy szondán kapott pótlásként tápszert,milyen érdekes számodra hihetetlen dolog történt. A gyerek hízni kezdett. :D Meg tudod magyarázni az okát ha olyan marha okos vagy?
2024. jan. 24. 08:49
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, 40 ml ha 3 óránként eszik nem annyira biztos, hogy elég.

Persze ha szopik, simán ehet sokkal többet is, fejni nem lehet annyit, amennyit a baba ki tud szívni.

Én nappal 2 óránként keltegettem egyébként, mire beindult a hízása. Tejem volt bőven, ha végzett a baba is volt még benne, mégsem hízott. Nagyon aluszékony volt sajnos. Vagy 2 napig kellett keltegetni, utána ébredt néhányszor magától is 2 órára, néha 2,5-3 de már hagytam aludni, onnantól nem volt gond, nem aludt be a szopiba negyed óra után. Míg bealudt én is ezt tapasztaltam, hogy hiába keltegetem evés közben, nem szívja utána rendesen, csak cumizik. Ezzel nem is tudtam addig mit kezdeni, ezért javasolta a védőnő a gyakoribb mellre tételt.

Ha sok a pisis pelus meg biztosan eleget eszik, akkor viszont gyerekorvos kell, tippelni sem fogok most.

2024. jan. 24. 09:34
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

Te agyalágyult 10-es gondolom te pontoztál le, pedig csak leírtam, hogy mi történt. Orvos mondta neki, hogy így jàrkon el, őe mondta, hogy nem elég erős a teje nem mi találtuk ki.

Sajnos van ilyen, nem mindig működik úgy a szervezet ahogy kellene, hiába mondod, hogy de.

Honnan tudod, hogy rendesen működik e a hormon háztartása, vagy nem e vérszegény, bármi lehet ami befolyásolja a tej mennyiségét, minőségét.

És igen van olyan akinek meg sem indul a teje, hiába szoptat hiába fej.

Nehogy neked történjen ilyen, vagy majd a te gyerekeiddek történjen.

2024. jan. 24. 09:50
 14/20 anonim ***** válasza:
34%
Akkor te biztos valami nagyon jó szakértő lehetsz kedves utolsó.
2024. jan. 24. 10:47
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

14es vagyok

Bocsi a 10es kommentelőnek szólt az írásom

2024. jan. 24. 10:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Volt ma a Vedono és azt tanácsolta, hogy merjem le cici előtt ruhában, utána tegyem cicire és utána a lefejt tejből is adjak neki szóval kb 50ml amit egy adatra próbáljak neki. És miután vége tegyem a mérlegre. Ez meg is történt 30 al többet mutatott a mérleg cici előtt és meg 20ml cumisuvegbol is kapott. Úgyhogy cicizni cicizik csak ugye be alszik de keltegetem úgyhogy reméljük minden rendben lesz, annyi hogy a cici után kell a pótlás de nem tapszerrel hanem saját tejjel. 2-3 napig megnézzük hogy megy e fel a súlya ha nem akkor gondolom akkor fog kapni tapszert.
2024. jan. 24. 13:14
 17/20 A kérdező kommentje:
Javítom : 30 al többet mutatott a mérleg cici után :)
2024. jan. 24. 13:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Este mennyit szopizik, átalussza az éjszakát?

Nőni nem nőtt? Szopi technikája rendben van? Ha nincs, akkor dévényeshez el lehet menni, kimasszírozza az arcizmokat.

Ha semmire nem tudtok tippelni, akkor én adnék neki egy kis tápszert is, majd elhagyod, ha már nem sárga és alszik be cicin (mondjuk lehet nem üvegből, hanem szondából vagy kanállal vagy bármi más módon).

2024. jan. 25. 05:58
 19/20 A kérdező kommentje:
Végül az lett hogy egy picit tapszerrel pótolni kell. Rendesen cicizik, mert hallani is ahogy nyeli, és a szájába is látom a tejet. De lehet nem elég neki , úgyhogy kap tapszer pótlást 30ml-t minden cicizés után. Reméljük így gyarapodni fog a súlya meglátjuk az elkövetkező napokban :)
2024. jan. 25. 10:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Kérdező az a 40-50ml nagyon kevés.sokkal többet kéne neki enni.
2024. febr. 1. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!