Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem hízik a babám?

Miért nem hízik a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 2 hetes babárol lenne szó. Mielőtt bárki mondja, hogy orvos ilyenek, holnap jön a Vedono vele is minden nap beszélek és egyenlore nem mond semmi olyat ami miatt aggódni kéne. 3kg al született a kisfiam, 2.65kg al jöttünk el a kórházból. Mertem a súlyát kb 1 hétre rá és 2.72-2.74 volt viszont pár napja minden nap mérem amit tudom nem szabadna viszont leesett a súlya. Ugyan annyi mint amennyivel eljöttünk a kórházból 2.64. Este mondta a Vedono hogy fürdetes előtt merjem. Cicizik rendesen napi 8x etetem van hogy cicibol de van hogy fejem a tejem es adagonkent 40ml-t eszik. Pici kaki van napi 6-7 pelus. Mi lehet a baj miért nem hízik a kis szerelmem ? Előre is köszönöm a választ.

2024. jan. 23. 20:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
19%
Mert az első 2-3 hétben fogynak. Olvass utána.
2024. jan. 23. 20:51
 2/20 A kérdező kommentje:
Az első pár napban fogynak azt olvastam a kórházban 10% a normális amit a súlyából veszítenek, de állítólag 2 hét alatt vissza szedik a született súlyt. Na most nálunk ez nem így történik.
2024. jan. 23. 21:07
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

1#-es Hülyeséget ne írj már.

Tejed van elég kérdező? Mondjuk ha van pelus rendesen. Én megvárnám mit mond a védőnő holnap,ha pedig továbbra is csökken gyerekorvossal sem ártana konzultálni erről.

2024. jan. 23. 22:19
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Hány óránként eszik? Használsz bimbóvédőt? Rendesen hallani hogy nyeli a tejet miközben mellen van?

Azért kérdezem, mert nálunk 3 hetes (2. gyerek) és miután hazajöttünk a kórházból egy keveset fogyott még az első hétben pedig volt tejem már. Aztán rájöttem, hogy a bimbóvédő nem jó neki, mert keveri a cumijával és nem szívta csak cumizott rajta. Illetve nekem rendszeresen keltegetnem kellett, mert még eléggé bágyadt volt és enyhén sárga, képes volt a mellemen 2 perc után elaludni. Szóval maximum 3 órát vártam 2 evés között nappal és keltettem ha aludt, kivéve éjjel. Este nagyjából 4 óránként evett. Azóta nálunk rendeződött, behozta a lemaradást. Illetve figyelgesd mennyi a pisis-kakis pelus, mert fiamnak is volt napi 2-3x széklete, de mennyiségre kevésnek tűnt.

2024. jan. 23. 22:28
 5/20 A kérdező kommentje:
Van hogy cizizik akkor kb 20 percet cicizik és igen hallom hogy nyeli. Van bimbovedo is, ott látom mindig a tejcsit benne. 2.5-3 óránként eszik. És van hogy fejem a tejem napi 4-5x akkor meg 40ml adok neki amit szemmel láthatóan látom, hogy megeszi. Úgyhogy az evèssel és a mennyiséggel nem hiszem, hogy gond lenne mert látom mennyit eszik. Nekem is picit sárga és elalszik a cicin kb 2-3 perc múlva de felkeltem, és akkor újra szívja igaz nem intenzíven de szívja. Viszont ha a cumisuvegbol eszik akkor nem alszik be és akkor megeszi tutira a 40ml.
2024. jan. 23. 22:33
 6/20 A kérdező kommentje:
Pisi az szinte 2 óránként van nem is kevés, azt mindig cserélem, kaki is van kb napi 4x igaz van hogy kevés van hogy sok. Most legutóbb fürdettem, kivettem a kis törölközőbe és megtörtént a baleset és nem kevés kaki volt. Picit olyan mintha menne a hasa hallom ahogy trogyog a pelusba de olvastam az normális. Szóval nem tudom mi lehet mert kaki pisi rendben evés is úgy néz ki hogy rendben mert tényleg inkább cumisuvegbol etetem és akkor látom mennyit eszik, szóval nem értem hol lehet a hiba de holnap remelem okosabb leszek ha jön a védőnő.
2024. jan. 23. 22:36
 7/20 anonim ***** válasza:
55%

Nekem egy hét volt, hogy nem hízott, de fogyni nem fogyott így ssjnos nem tudok segíteni ebben.

Nálunk cumizavar volt az ok, így nem szívta ki onnantól kezdve rendesen a cicit, így minden szopizás után fejni kellett.

Viszont a családban is pont most szültek, neki nem elég erős a teje ezért valamit bele kell kevernie, hogy táplálóbb legyen s hízzon rendesen a baba.

Remélem minden rendben lesz!

Ha tudod mi a gond, vagy ha rendeződtetek kérlek írj miujság veletek!

2024. jan. 23. 22:58
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen utolso válaszoló :)

Rendben mindenképp fogok írni, remelem hamarosan megoldik minden.

2024. jan. 23. 23:03
 9/20 anonim ***** válasza:
68%
Én arra tippelnék nem elég tápláló az anyatej. Kisfiamnál és kislányomnál is ez volt a helyzet. Bár veszíteni nem veszített a súlyából de megragadt ugyan abban a súlyban amit napokkal előtte mértünk.
2024. jan. 24. 08:33
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Olyan nincs, hogy nem elég tápláló az anyatej, ha a mennyisége rendben van. Felejtsétek már el ezt a baromságot.
2024. jan. 24. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!