Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megfázhatott a baba, ha...

Megfázhatott a baba, ha megizzadt a sapka alatt a fejecskéje?

Figyelt kérdés
Ma kivittünk levegőzni a 8 hónapos kislányomat. Mivel elég hideg van mostanában, kicsi jobban felöltöztettem a overál alá. Hosszú ujjú body, rá egy pulcsi, vastag nadrág, téli sapka. Nem sokáig voltunk kint, mert közbe is jött valami… amikor bejöttünk a sapkát levéve láttam, hogy vizes a kis haja. Gyorsan áttöröltem. Mindig olvasom, ha megizzadnak, akkor fáznak meg, stb. Most félek, hogy megfázott. Bent a házban jó idő van, 23-24 fok. Bocsánat ha hülye a kérdés, de első baba és meg nem jöttem rà mindenre. Az öltöztetés is mindig nagy fejtörés.
jan. 12. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Egyrészt már tökmindegy, megtörtént. Ha megfázik? Pár nap alatt túllesz rajta. Szivod az orrát, láz esetén gyerekorvos. Nem fog belehalni, ennyire ne agyald túl.
jan. 12. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
58%

Ha a sapkába beleizzad a feje, az CSAK annyit jelent, hoyg túlöltözteted, és EZ AZ, ami ártalmas neki.

Másrészt benn a házban sem kell 23-24 fok, 20 böven elég, ha nem akarod, hogy beteges legyen!

jan. 12. 14:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül. Az én babám 2 hónapos, míg kitapasztaltam mit adjak rá kint, pár alkalommal leizzadt. Nem fázott meg.
jan. 12. 14:56
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

2-es, nalunk gyerekkoromban gyakran volt 26-28 fok is, mert kandalloval (is) futottunk, azt meg ugye nem tudod szabalyozni. Nem lettem beteges.

Azert hulyeseg ez, hogy ennyi meg ennyi foknak kell lennie, mert nem mindegy, hogy lakasban van 20 fok vagy csaladi hazban, ahol esetleg meg pince is van. A hoerzet teljesen mas!

Annyi fok legyen bent, amennyiben a csalad jol erzi magat.

jan. 12. 15:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Unokaocsem feje minden sapkába beleizzad, 5 éves, nem szokott megfazni ettől. Szerintem akkor fázik meg nagy eséllyel, ha megizzad a feje, te leveszed a sapkát és még fél órát úgy setalsz vele a hidegben, hogy nincs rajta sapka, vagyis vizes hajjal van hideg időben.
jan. 12. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne oltoztesd ennyire fel.

Én overál alá csak hosszú ujjú bodyt (vagy ujjatlan body rajta pulcsi,vékony)szoktam adni. alulra csak harisnyát.

Rá az overál,teszek rá pokrócot és eateszem a kocsinak azt a tetejét(azt sem mindig.csak ha széles az idő.)

Sapkát én is telit szoktam de azért nem olyan nagyon vastagon.

Soha nem izzad,és gondolom em is fázik,mert még sem mukkan a kocsiban.

Mondjuk nekem nem gázos gyerek,bent csak 20-21 fok van de mindig melegek a kezei lábai,tehát nem fázik.Egy éves múlt.

jan. 12. 15:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az én kislányom feje is megizzad kb minden sapkában, de szerintem 1x volt megfazva.

Másrészt majdnem 2 és fél éves és 2x voltunk eddig orvosnal , pedig jó 25 fok van nálunk. Nekünk ez esik jól, ettől nem lesz a gyerekem beteges .

jan. 12. 15:46
 8/8 anonim ***** válasza:
6 vagyok.fázós gyereket akartam írni,helyette gázosra javított a telefon 🤣
jan. 12. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!