Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esküvő 2 hónapos babával?

Esküvő 2 hónapos babával?

Figyelt kérdés

Áprilisra vagyok kiírva, a barátnőm esküvője június elsején lesz kb. másfél órányi autóútra tőlünk. Tanúnak kért, amikor még nem tudtam, hogy várandós vagyok.

Igazából ami miatt aggódok, az a rengeteg vendég, a ceremóniára mindenképp elmegyünk. Ugye ennyi idős baba még szinte semmilyen védőoltáson nem lesz túl. Egyelőre azt gondolom, hogy a ceremónia után hazajövünk. Szerintetek ez mennyire vállalható? Vagy akár maradhatunk is? Utóbbi esetben anyukám jönne velünk, a helyszínen van szállás is, szóval oda el tudnék menni szoptatni stb. köztes időben anyu lenne vele. Olyanok véleményét kérném, akik voltak hasonló helyzetben. Nyilván első a pici nekünk, de a barátnőmet sem hagynám cserben.

jan. 10. 10:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én simán mennék most is, mentem volna akkor is, mikor ekkorák voltak. A férjem úgyis ott van, meg tudja nyugtatni, szertartás előtt egy szopi, aztán azt a fél órát bárhogy kibírjuk. Egyszer megy férjhez az ember legjobb barátnője (is), én nagyon bánnám, ha kihagytam volna.
jan. 10. 13:49
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Kiszámíthatatlan, hogy milyen állapotban leszel te és a baba.

Van akinél 4 hetesen beáll egy rendszer, anyuka rendben van minden szempontból, jól alvó, jól evő, nyugis a baba, lehet menni gond nélkül így. Van, akinél hasfájós, összevissza alvós, kelős, üvöltős baba, aranyeres, szétnyílt hasizmos, ömlő tejű vagy épp ellenkezőleg óránként fejő, mellgyulladásos, kialvatlan anya és úgy általánosságban idegroncs szülők vannak 8 hetes korban.

Én semmit nem döntenék el most, barátnőddel beszéld meg, mennyire tud rugalmas lenni szállás és egyebek ügyben, mert valószínűleg 1-2 héttel előtte tudsz majd konkrétumot mondani.

jan. 10. 13:59
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
En mennek, semmi baja nem lesz.
jan. 10. 14:16
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
Max aláírnám amit kell és lelépnék
jan. 10. 14:34
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Én voltam 3,5 hónapossal. Anyukám jött velünk szintén. Nem volt semmi probléma.
jan. 10. 15:16
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
Mi voltunk esküvőn, de akkor a fiam már 3-4 hónapos volt. Nem vittük magunkkal. Anyukámékkal volt nálunk. Hagyunk nekik sok tejet. Én meg időnként kimentem fejni, amikor szükségét éreztem.
jan. 10. 15:46
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Ha megoldható, inkább nem vinném a picit. Ha ez nem opció, akkor csak a szertartás idején maradnék, de úgy, hogy menne segítség, például apuka, nagyszülő.
jan. 10. 17:34
 18/18 anonim ***** válasza:
88%

Barátnőm volt pont 2 hónapos babával a mi esküvőnkön/lagzinkban, 150km messze az otthonuktol. Mi is biztosítottunk nekik a helyszínen szállást, velük nem volt plusz személy, de ők is úgy oldották meg, hogy a babával mindig volt valamelyikük, de volt pár óra, amíg a lagziban a tömegben voltak vele. Nyár volt, pont nem az a fertőző légúti betegséges időszak, szóval emiatt nem aggódnék. Ilyen pici babákat legtöbbször még a zaj sem zavar, simán alszanak nagyokat zenebona mellett is, persze nem lehet általánosítani. Nagyon becsülöm, hogy eljottek, főleg, mióta nekem is van babám, mert azért jobban aterzem, hogy nem is olyan egyszerű. Mi ekkora távot először a baba 6 hetes korában tettünk (anyosekhoz mentünk), de számomra volt még kényelmetlen az utazás, nem voltam önmagam, stresszelt minden idegen környezet, a váratlan helyzetek lehetősége, nem tudtam sehol ellazulni... Szerintem ezzel 4honapig is így voltam.... Szóval ezt is kalkuláld bele....

Szeptemberben egy barátnőm lagzijaban voltunk, a menyasszony testvére 1 honapos babával jött (ő volt a tanú). Az esketés alatt az apuka kocsikaztatta a babát a templom környékén, lagzi alatt míg a vacsora tartott, a baba is ott volt a teremben, utána öt is szobára vitték. Ez még az az időszak, hogy lehet többet fogsz szoptatni, mint nem...

Én mennék, de azért atbeszelnem a barátnőmmel, hogy ha nagyon rossz lenne az első időszak, akkor ne haragudjon, ha lemondod (nem tudod előre, nem lesz e hasfajos, nem alvó, órákig ordító baba).

jan. 10. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!