2 hónapos babával mit szoktatok játszani?
Most merült fel bennem, hogy hátha valamit kihagyok, nem jól csinálok. Hétfőn lesz 2 hónapos a kislányom, ezeket szoktuk csinálni mikor ébren van:
- mutogatom neki a játékokat (plussoket, zenélő, csörgő játékokat, plussokkel néha elő is adok neki valami sztorit),
-a vallamon van és sétálunk a házban, kozben mondom neki hol vagyunk, mi van ott
-zenet hallgatunk (néha gyerek zenét néha az én zenémet), közben a vallamon van és ,,tancolunk', én eneklek
-ha nyugisabb, akkor magamra fektetem és mondokakat, rövid meséket olvasok neki (na jó egyszer elkezdtem neki a Harry Pottert, az volt hirtelen kéznél)
-Le szoktam fektetni a jatszoszonyegere de azt egyelőre nem igazán szereti, nem nyúl még semmi után
-Hasra szoktam fektetni, már egész jól elvan kb 5 percig sírás és nyoszorges nélkül, tartja is a kis buksijat
-Illetve tornázni szoktunk egy kicsit
Néha viszont mikor fekszik és látom, hogy elnezelodik, akkor hagyom, de aztán rossz érzésem van, mintha nem foglalkoznék vele és akkor is elkezdek neki beszélni minden félét. Meg például van neki hintaja, amikor abba belerakom, azt is olyan lepasszolasnak érzem.
Ti miket csináltok a babatokkal ennyi idősen? Mennyire volt el egyedül , mennyi ideig nem unatkozott? Az én babám mindent hamar megun.
Egy 6-7 éves gyereknek a figyelme 20 perc.
Ő meg még csak 2 hónapos.
Minden új neki, ismerkedik a világgal. Még azt se tudja, hogy az a láb, kéz az övé! Nem is lát még rendesen (ezért is szeretik a lámpafényt).
Mindent tökéletesen csinálsz. Ha ez neked így jó, akkor neki is. A babák még jó pár hónapig azt hiszik, hogy egyek az anyukájukkal. Ha te boldog, kiegyensúlyozott vagy, akkor ő is.
Tényleg mindegy,hogy mit olvasol neki, a hangsúly a fontos.
Mondókáknál az ölbéli játékok szuperek.
Szerintem nem unatkoznak, csak bambulnak (fedezik fel a világot) vagy ellenőrzik, hogy ott vagy-e még.
Nekem is volt (van) lelkiismeret furdalásom még a két évesnél is, de nem lehet 0-24 csak őket szórakoztatni, csak velük törődni.
A hinta, játszószőnyeg nem lepasszolás. Letettem mert dolgod van. Neki is kell kis pihenés, helyzetváltozás, miegymás.
Nyugi, eljön az idő, amikor már többet lesz fent és több mindent tudtok csinálni (de már így is rengeteget teszel vele). Pihenj és élvezd ki, hogy rajtad pihen és közben nézz vagy olvass valamit, és az is szuper, hogy még ott marad, ahova lerakod. Neked is kell a feltöltődés, mert nehogy "kiégj".
Csodás anyuka vagy a te csodás gyerekednek!
Egesz nap filmeket neztem 😂 En szoptattam de gondolom aki nem szoptat ott a testkontaktus megvan ugyanugy. Elso 3 honap 4. Trimeszter kb mintha a hasadban lenne.
En sokat toltam babakocsival napkozben igaz hogy aludt de pl az a ringatozas jot tesz az idegrendszeruknek. Illetve beszelgess telefonon hogy hallja a hangod kulonfele kontextusban a ferjeddel is akar. Ezek mind megnyugtatoak neki a kozelsegeden kivul. Neki csupan azaz igenye most hogy etesd itasd puszilgasd es aludjon. Ne hagyd sirni stresszhormont termel az agya olyankor az elso 3 honap arrol szol hogy kifejlodjon szepen meg aminek ki kell. Kb fel eves koratol erdekesebb mar szerintem.
Köszönöm a válaszokat.
Nyilván viszem friss levegőre, bár valóban azt nem írtam. Amíg szebb idő volt, nagyobbakat sétáltunk, a napokban inkább csak a kertbe mentünk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!