Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad mozgás babáknál jó...

Szabad mozgás babáknál jó ötlet szerintetek (hasaltatás pró es kontra)?

Figyelt kérdés
Eddig ugye mindenhol azt olvastam, hogy muszáj hasaltatni a babát. (Az én 11 hetes babám utál hasalni, de próbálom minden nap párszor hasra tenni, még ha csak 1-2 percre is). Most viszont olvastam egy nagyon érdekes dolgot, miszerint felesleges a hasaltatás, mert a baba mindent magától fog megtanulni. A szabad mozgás elve szerint elég ha letesszük egy viszonylag kemény felületre, még a játszószőnyeget sem javasolják, mondván hogy a kis lógó valamik elvonják a figyelmét (na most ha az én babámat csak simán letenném, valószínűleg rovid idő után üvöltene, mivel forogni még nem tud, a játékokért való nyúlkálást is még csak most kezdi. Szóval max a plafont tudná bámulni) Szerintetek mennyire jó ötlet ez hogy hagyjuk magától fejlődni es ne hasaltassuk?
jan. 7. 16:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Értelmezed: ha nem álló nap felfelé néz csak, amikor háton ban, akkor nem gond. Ahogy a hasaltatásni is lehet, csak legyen sokkal többet a hátán, plusz felesleges és azt is leírja, honnan jön ez a hasalás mánia.
jan. 7. 22:41
 12/13 anonim ***** válasza:
75%

Azokkal a "lelógó izés" álványokkal semmi baj nincsen, konduktorral egyeztettem ezzel kapcsolatban. Sőt a szem-kéz koordinációt fejleszti. Amikor látod majd úgy 4-5 hónaposan, hogy jobban mocorogna pl.fordulgat, akkor szedd el ezt a lelógós állványt. Ha teheted akkor ebből se a pihe-puha süppedős babaszőnyeges állványt vedd, hanem ami nem párnazott és tegyél alá rendes szőnyeget, vagy kemény haptapit. Egyébként jó sokáig lefoglalja a babát.

Mondom, jók ezek a "Profiszülők", de vannak dolgok amikkel a szakmabeliek sem értenek egyet. Például a pihenőszék sem káros, csak tudni kell helyesen használni. Pl.míg ebédelsz, vagy főzöl és nyűgös a pici arra a 15-20 percre oda rakod magad mellé a székben-semmi baja nem lesz. Én is hordoztam jó sokat, de szabtam határokat, mert mondjuk a forró levest nem a babával a testemen akartam elfogyasztani, mert balesetveszélyes, de ha a padlóra raktam sírt, maradt a hintás pihenőszék, mert abban elvolt.

jan. 8. 07:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
jan. 8. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!