Van még 14 honapos kisgyermek , aki egy szot sem vagy (joindulattal) csak 1 vagy 2 szot mond?
Figyelt kérdés
Nekunk a vedono javasolta, hogy kezdjuk el a tsmt-t. Majd ennek utana akarok olvasni, hogy hasznal e vagy ujabb lehuzas, addig valaszolnatok legyszi? Koszijan. 7. 16:27
11/17 anonim válasza:
A gyerekek nagy része nem mond semmit még ilyenkor.
12/17 A kérdező kommentje:
#10 nem tudom, de remelem elhiszed majd, hogy nem en voltam🥺en elotte is megkoszontem, hogy irtatok, meg jo, hogy semmi komolyabb szancioval nem jar ez az idiota pontozgatas, mert valakiknek ez a hobbija komolyan, hogy feljon es lepontozgat mindenkit. Szanalmasak
jan. 7. 22:39
13/17 anonim válasza:
12,nem törődok vele különösképpen csak itt ott azért meglepődok,hogy mi van 🤣🤣
14/17 A kérdező kommentje:
#11 koszonom a valaszod, hat az olvasottak alapjan az atlag mar kb 10szor biztos mond, de hogy igazak e vagy pl szonak veszik e a babat, ha nem is arra mondja nem tudom, de en olyan felsorolasokat olvastam, hogy csak lestem😳 es nem sokan irták, h semmit nem mondott vagy 1-2szot. Bar en is azt erzem, h kicsit keves a hablaty is , mondjuk mutogatassal mindent mutat mit szeretne, talan csak visszahuzodott csendesebb tipus☺️koszonom, hogy irtatok
jan. 7. 22:47
15/17 A kérdező kommentje:
Na azert kerdeztem, h jartatok e valahova, mert nalunk a gyerekorvos is hummogot egy sort, amikor mondtam, h persze mondja , h mama meg baba papa de nem a papara mamara es lattam, h nem tetszik neki adott is ki egy hangot a doki ilyen hmmhmm es a vedono is mondta, h haatttt legalabb alap szavaknak kellene mar menni, de hogy mindig ugyan arra hasznalja azt nem szamitja, h hablatyol este h pappaa ha nincs is ott. Es o mondta ezt a tsmt-t, hogy kezdjuk el , na nem tudom, majd utana olvasok mèg. Koszonom megegyszer, h irtal
jan. 7. 22:51
16/17 anonim válasza:
Nem tsmt kell első körben, hanem hallásvizsgálat. Megkésett beszédfejlődésnél az az első lépés akkor is, ha szerinted mindent ért/hall. De a gyereked nem megkésett.
Normál tempójú beszédfejlődésnél 18 hónapos korra "kell" 3-5 szó/szótagkezdemény vagy hangutánzó. Nem "értelmesen" használt szó, hanem következetesen használt bármilyen hangalak. Pl: ha téged mit tudom én: pütypütynek hív, az is egy szó.
Ha ez nincs meg 18 hónapos korra, akkor sem kell bepánikolni, ilyenkor is csak akkor avatkoznak be, ha más területen is van elmaradás, mert az vetíti előre, hogy ténylegesen megkésettség vagy későbbi indulás.
Ha 2 éves korra se bővül, az már komoly jelzés.
17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom #16os a reszletes valaszt, nagyon hasznosnak talaltam, koszonom, hogy idot szantal ra es ilyen hosszan valaszoltal.
jan. 8. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!