Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel telnek egy 5-6 hetes...

Mivel telnek egy 5-6 hetes baba ébren töltött órái?

Figyelt kérdés
Néha elbizonytalanodom, hogy elég "jól" foglalkozom-e a babámmal, és hogy az jó-e elegendő-e, amit tőlünk kap. Kíváncsi lennék, ennyi idősen kinél mennyit volt ébren a baba, és azt mivel töltöttétek? Különösen akkor merül ez fel bennem, amikor akár több órát is nyűgös, sír, és ilyenkor persze próbálgatom mellre tenni, ringatni, szórakoztatni, altatni, pelus, stb., de van, hogy semmi sem elég jó.
2023. dec. 29. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Egy ekkora babának még nyugalom kell, nem szórakoztatás. Még a világ ingereihez hozzá kell szoknia. Ilyenkor még a látásuk sem éles, kb 30 cm képesek élesen látni. Ami hasznos lehet később, a sírások vagy a hasfájás ellen, az az adamo hinta.
2023. dec. 29. 12:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor jóformán csak esznek és alszanak. A maradék kis időben lesegetnek. Játszószőnyegen, kiságyban, hordozóban.
2023. dec. 29. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
Nezelodott úgy emlékszem. Sokat nem lehet vele kezdeni, ennyire kis korban, kivittem sétálni, vettem kontrasztos képeket, azt nézte. Olyan 3 hónapos kortól játszott csorgovel, o ball labdaval (lyukacsos, meg tudja fogni).
2023. dec. 29. 13:21
 4/5 anonim ***** válasza:

"Különösen akkor merül ez fel bennem, amikor akár több órát is nyűgös, sír"

Nekem is nyűgös volt de ebben a korban álmosság nélkül órákat nem tudnának ébren tölteni. Sajnos megteszik, de az álmosságtól síros babánál sem a szórakoztatás segít. Tarts ki 1 altatási módszernél és folytasd, én pl ringattam, ha a mellem nem kellett neki. Néhány nap után a nyafizást is abbahagyta, ha ringatni kezdtem és sokkal sokkal gyorsabban elaludt így.

2023. dec. 29. 19:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első fiam ébren töltött óráiban visított a hasfájástól. Egyfolytában.

A második csak pislog és nézelődik, szereti a kontrasztos képeket.

2023. dec. 29. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!