Lehet valami probléma?
Sziasztok.
Kis Fiam 6 hónapos és kicsit aggódom a mozgásfejlődésével kapcsolatban.
Fejét szépen tartja minden pózban, hason szépen elvan és ki is nyomja magát bár néha repülőzik. Mindkét kezével szépen megfogja a játékokat. Kb 3 hete fordult át hátról hasra, de hasról hátra egyáltalán nem akar még jelét sem mutatja.
Ülni csak úgy ül ha az ölemben van és fogom vagyis én is ülök olyankor de még ingatag.
Amikor úgymond lábra állítom ( persze nem nehezedik a súlyára) akkor nem igazán akar rá állni.
Kúszásnak sincs jele.
Egy foga se bújt még ki.
Voltunk dévényesnél azt mondta minden oké csak kicsit feszes a bal oldala. Mutatott torna gyakorlatokat azt csináljuk is.
Annyi még hogy ő 37+2 re született nem tudom hogy ennek van ez köze hozzá.
Még annyi hogy rettentően sírós baba szinte az egész napot át hisztizi van hogy úgy ordít, hogy elvörösödik, persze ezt hatalmas hangerővel. Próbáljuk meg nyugtatni ringatással zenével elmegyünk babakocsizni, szopival de semmi. Van hogy egyhuzamban fél órát ordít.
Szeirntem a dobhártyámnak már annyi..
Szívem szakad meg hogy bármit csinálok és ugyan úgy sír és hopp egyszer csak ellhallgat.
Igazi matrica baba alig lehet le tenni ha sikerül is napi max 4*10 percet. Gondolom ez se jó hogy sokat van az ölemben van nem csodálom hogy nem tud sokat mozogni fejlődni.
De ha le teszem már megy is a hiszti.
Ohh annyi még hogy ő nap közben max fél órát alszik.
Este jól alszik szerencsére.
Látom más babák ülnek, másznak,forognak. Tudom hogy minden baba más és máshogyan fejlődik. De félek hogy gond van, hogy nem veszem észre.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Tud valaki valami okosat erre mondani.?
Bocsánat hogy hosszú lett és össze vissza írtam.
Köszönöm a segítséget! 🙂
Ne haragudj, de 9 hónap terhesség és 6 hónap anyuka-lét nem volt elég idő,hogy alap dolgoknak utánaolvass?
Nem akarlak bántani,de mi az,hogy nem áll rá a lábára??
6 hónapos!
Nem 12... 6!!
Tilos ültetni. Igen,az öledben is. Nagyon sokat ártasz a gerincének. Állítani sem kellene. Nagyon nem....
Legyen sokat a szőnyeg közepén. Nem baj,ha sír. Feküdj mellé. Mutass neki nagyon érdekes tárgyakat,játékokat. Tedd olyan messze,hogy ÉPPEN NE érje el. Ez motiválhatja.
A fogakat se hiányold. Bőven ráér kibújni.
Ne akarj olyat tőle,amit még nem kell tudnia. (Ülni,állni, fogakat se akarj....)
Olvass utána a babák fejlődésének. Azzal teszed a legjobbat neki. És tedd le a szőnyegre.
Ennyi idő már elég ciki de olvass utána a babák fejlődésének a gyereked érdekében ha nem kamu a kérdés!
Ennyire felvágosulatlan nem lehetsz!
Nem ültettem egyszer volt ilyen tudom hogy árt a gerincének nem is csináltam tovább neki.
Azt se akarom hogy álljon csak úgy mond nem teszi le a lábfejét. Lábujjazik ezt a dévényes mondta hogy ez nem jó.
Sokat olvasok. Tudom az alapokat a hogyan fejlődik egy baba. Csak azért semmi sincs kőbe vésve.
Nem sok baba volt a környezetemben nincs honnan példát vegyek. Akikkel beszéltem azok meg már azt mondták hogy ült meg mászott a gyerekük. Védőnőt is kérdeztem többször értelmes választ nem kaptam. Gondoltam arra is hogy ő kicsit lassabban fejlődik.
De azért nem kell le támadni nem vagyok tudtalan. Orvost védőnőt kérdeztem dévényest. Sokat nem mondtak....
Első gyerekem, anyám sz.rt se segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!