Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos delikvens rengetegs...

10 hónapos delikvens rengetegszer felkel éjjel. Normális ez? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Van egy 10 hónapos kisfiam, akit születése után 2 héttel magunk mellé vettünk az ágyba (biztonságos együttalvás szabályait betartva), mert már nem bírtuk azt, hogy 20 percenként kelünk hozzá. Na most ez egy darabig működött is, egész kipihent volt a társaság, de az utóbbi időben (2-3 hónapja) az megy, hogy kb. 10-től éjfélig alszik, utána hajnalban ilyen félóránként kel.

Én már kezdek teljesen becsavarodni, minden ismerősömnek már rég átalussza az éjszakát a babája, vagy csak 1x kel, bezzeg az enyém egész éjjel virgonckodik... Olvastam, hogy ugyebár nagyon komoly idegrendszeri fejlődésen mennek ilyenkor keresztül, na de mégis azért már gyilkos ez a tempó.

Normális ez? Vagy én vagyok nagyon türelmetlen?

Nem hinném, hogy elkapattam, mert próbáltam mindig is olyan anyukája lenni, amilyenre neki szüksége van, sírni sose hagyom.

Esetleg akik voltak hasonló helyzetben, tudnának írni, hogy mi volt? Mikor szelídült ez a dolog? Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. dec. 20. 12:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne foglalkozz velük.

Én biztosan meg is mondanám nekik a konkrét véleményemet, egyrészt hogy semmi közük hozzá, másrészt, meg hogy egyébiránt nagyon egészséges a biztonságos együtt alvás. Azok a babák akik szüleikkel alszanak kevesebb arányban halnak bölcsőhalált.. a baba felveszi a szülei légzését, szívverését, plusz ott vagy készenlétben, biztonságot nyújtasz neki.

Szerintem az az abnormális, ha egy újszülött csecsemőt beraknak tök külön egy másik szobába, holott ő a közelségre vágyik ami érthető, egyrészt 9 hónapig benned volt, másrészt az ember ilyen, mi felnőttek sem szeretünk egyedül aludni, akkor a gyerektől miért is várjuk el?!

Borzasztó mennyi a vissza maradott ember.

Szerintem nincs rá határidő, ameddig úgy érzitek, hogy jó így nektek. Nem lesz attól még anyámasszony katonája, csak lelkileg-mentálisan egészséges felnőtt.

Igen van aki a kisiskolással is még együtt alszik.

Kinek mi fér bele, nem verseny ez, egyszer úgyis saját szobát és ágyat fog akarni, addig meg élvezzük ki, hogy picik s össze lehet velük bújni.🥰

2023. dec. 21. 19:24
 12/12 anonim ***** válasza:
10 hos a babám,annyi különbséggel,hogy nekünk soha nem volt még semmilyen ataludz ejszakank. Se jobb korszak. Jelenleg egy jobb éjszakán hat órát alszom,két részletben. Az átlag éjszakán meg ötöt,három részletben. Sokszor nem tudom hogy avgyok még életben,ha napközben nem tudok egy fél órát aludni,aznap teljesen használhatatlan vagyok. Úgy érzem,az agyam már rég leépült. Segíteni nem tudok,de nem vagy egyedül. Halvány lila fngom nincs,hogy tényleg vannak e jó alvó babák,vagy csak legenda. Szerintem vannak,csak kevesen. És van a szopóag,ami nekünk is jutott.
2023. dec. 30. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!