Meddig fog ennyire bukni a babám?
Kisfiam 3 hetes.
Sajnos sokat bukik. Megeszi a tápszert, el is aludna, elalszik kézben és kb 5 perc múlva felriad, nyeleget..
Etetés közben többször böfiztetem.
Extrém hosszúra nyúlnak így az etetések, mert megissza a tápit és még egy óráig vagy tovább is kézben van, mire le tudom tenni aludni.
Nappal szintén állandóan kézben van emiatt.
Megemeltük már a fejrészt az ágynál, hogy ne teljesen vízszintben legyen.
Volt valakinél hasonló?
Kezdek nagyon kikészülni, mert mire leteszem kb egy óra van aludni a következő etetésig.
Mikor múlt el, akinél volt hasonló?
nekem a lányom volt így. Csak őt szoptattam.
Elsőre a doki azzal próbálkozott, adjak neki sinlac-ot. nem fogadta el. utána kapott valami cseppet erre. 2 éve volt, nem emlékszem a nevére. Semmi változás.
Végül emiatt (is) 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást. Határozottan javult a helyzet. Minél több étkezést váltottunk ki, annál kevesebb volt a bukás.
akkor szünt meg 100%-ra, mikor elkezdett járni 10 hónapos korában.
elvittem magánba gasztros dokihoz 3-4 hónapos kora körül, ő egyből műteni akarta, mert a gyomor záró izma rossz. Örülök, hogy nem hallgattam rá.
Nekünk a ht csak annyi változást hozott, hogy onnantól szineset bukott.
Amikor megtanult ülni, felállni, onnantól javult. Mivel megkésett volt, ez csak 1 éves kora után volt.
Nutriton sűrítő (HA tápszerhez) valamit segített. Sima refluxtápszert nem bírta. Anyatejet szintén nem.
Nálunk is kb. 9-10 hónaposan múlt el, amikor már ült vagy állt napközben. Próbáltuk a refluxra való tápszert, de attól meg kakilni nem tudott, inkább a bukást választottam..
Ilyen piciként mindig hasra raktam le aludni. Így is jött ki belőle a cucc, naponta többször cseréltem alatta a huzatot, illetve direkt ezért a fejéhez behajtogattam 1-2 tetrát, így egyszerűbb volt cserélni/mosni. Szinte erről szólt ez a pár hónapunk :(
Kisfiam 8 honapos, most kezd neki elmulni a bukas, mar csak naponta-2 naponta egyszer fordul elo. Ez mar merfoldekkel jobb, mint volt.
Korabban brutalis volt, a nutriton surito segitett valamennyit, de az se hozta meg az attorest, de probaljatok ki mindenkeppen szerintem, hatha.
Szoval az ido segit sokszor, meg van, akinek a hozzataplalas is, nekunk az se segitett az elejen, ugyanugy bukott.
De most kezd beerni a dolog.
Antireflux tápszert eszik? Hízik?
Nem eszik túl sokat egyszerre egyébként? Tápszerrel sajnos könnyű, túletetni igazából azért nem lehet őket sem, mert kibukják a felesleget. De sokszor jó sokat akár.
Hozzátáplálással javul, de nekem a kislányom még így is bukik néha. Üléssel tovább javult a helyzet, de nem ül 0-24-ben szóval még most is előfordul, 9 hónapos már. Testvére 1 éves korig kb biztosan bukott, de egyre kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!